Vasárnap vásár lesz Halason
Közélet

Vasárnap vásár lesz Halason

Aki venni, aki eladni szeretne, annak a halasi vásárban a helye. A hónap első vasárnapja következik, ami azt jelenti, hogy állat és kirakodóvásár lesz Halason. Augusztus elsején, vasárnap a Harangos tér 14. szám alatti vásártéren várják az árusokat és az érdeklődőket – közölte a Halasi Városgazda Zrt.
Vasárnapi dallista
Kultúra

Vasárnapi dallista

Küldjön jókívánságot dal kíséretében a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerősének, rokonának, szeretteinek! A Dél-Magyarország legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 14-től, 20 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából a Halasmédia weboldalán is böngészhet. Az augusztus 1-i dalok listáját és a rádió elérhetőségeit az alábbiakban találják.
Embercsempészt, illegális migránsokat fogtak
Sziréna

Embercsempészt, illegális migránsokat fogtak

Összedolgoztak a rendőrök. A kisteherautóban tartózkodó tíz külföldi férfi nem bújhatott el a járőrök elől. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztálya jelzése alapján a Bács-Kiskun megyei rendőrök állítottak meg egy kisteherautót Soltvadkertnél, az 54-es főút 44. kilométerénél július 31-én 3 óra 45 perckor – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.
Felkeresik a még be nem oltott időseket
Közélet

Felkeresik a még be nem oltott időseket

Fontos, hogy minél többen védettséget szerezzenek a koronavírus ellen. Augusztus 1-jén, kezdődik a 60 év felettiek oltási akciója, amelyben háziorvosok, önkéntes orvosok és egyetemi hallgatók személyesen keresik fel a koronavírus ellen még be nem oltott időseket. Országos szinten a 60 év felettiek 83 százaléka kapta meg eddig az oltást, még 470 ezren vannak azok, akik eddig nem kérték – közölte a kormany.hu.
Sóstón találkoznak a veterán járművek
Közélet

Sóstón találkoznak a veterán járművek

A régi járművek szerelmesei már fényesítik az öreg verdákat. Ezúttal egy napos lesz a Kántor András Veterán Autósok és Motorosok Kiskunhalasi Egyesületének találkozója. A fő helyszín pedig a Sóstó, itt lehet majd megtekinteni a járműmatuzsálemeket, illetve a hagyományokhoz hűen most is felvonulnak a városban. Úgy tudni a határon túlról is érkeznek résztvevők, hiszen a szerb veterán járművesek is jelezték részvételi szándékukat.
Anyakönyvi híreink (2021.07.30.)
Közélet

Anyakönyvi híreink (2021.07.30.)

Szeretné megtudni, hogy kik születtek és kik hunytak el térségünkben az elmúlt napokban? Ha igen, a legjobb helyen jár.
Sóstó-party piknik - szavazzon, melyik filmet nézzük!
Közélet

Sóstó-party piknik - szavazzon, melyik filmet nézzük!

Sóstó-party piknik, államalapítás ünnepe több helyszínen, több meglepetéssel – a Halasi Média és Kultúra Kft. munkatársai már javában szervezik a programokat augusztus 19-re és 20-ra. Újdonságként filmvetítéssel kezdjük az ünnepet. Hogy melyik film kerül vetítésre a kínálatból, az Önök szavazatán múlik.
Világbajnok vendége volt a városi napközinek (galéria)
Közélet

Világbajnok vendége volt a városi napközinek (galéria)

Pillanatokon belül belopta magát a gyerekek szívébe Boronkay Péter kétszeres világ- és négyszeres Európa bajnok triatlonista közvetlenségével, humorával, meg persze az egészen kiváló eredményeivel. Péter arról beszélt a városi napköziben lévő lányoknak, fiúknak, hogy bár másfél karral született, de ennek nagyon sokat köszönhet. A parasportoló mellett az érzékenyítő nap keretében Tusori Nikoletta, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesületének elnökségi tagja pedig tanulságos előadást tartott.
Betépve, jogsi nélkül vezetett a halasi férfi
Sziréna

Betépve, jogsi nélkül vezetett a halasi férfi

Drogot fogyasztott, majd autóba ült egy kiskunhalasi férfi, akit a rendőrök igazoltattak idén februárban. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a sofőr zavartan viselkedett, ráadásul járművében kristályt találtak az egyenruhások. Már ítélet is született az ügyben, amely még nem jogerős.