A kedvezményezett neve:                              Halasi Városmenedzser Nonprofit Kft.

A projekt címe:                                                 Végh-kúria felújítása az egész életen át tartó tanulás támogatására

A szerződött támogatás összege:               19.693.820 Ft

A támogatás mértéke (%-ban):                    100 %

A projekt tervezett befejezési dátuma:     2019.05.16.

A projekt azonosító száma:                         EFOP-4.1.7-16-2017-00212

A projekt tartalmának bemutatása:

A Végh-kúria jelenleg is helyszíne non-formális, és informális képzések megtartásának, civil szervezetek klubtevékenységeinek, hagyományőrző tevékenységek lebonyolításának. Sajnos belső méreteit tekintve jelenleg 2 helyiség alkalmas képzések, tanfolyamok, klubtevékenységek megtartására.

Projektünk célja a Végh-kúria infrastrukturális fejlesztése, mely fejlesztés réven megfelelő teret tudunk biztosítani a helyi és térségi lakosság egész életen át tartó tanulást támogató non-formális és informális tanulásra alkalmas alkotóművészeti szakköri helyiségek, előadó művészeti csoportok próbahelyiségeinek (pl. táncpróbaterem, színjátszó köri próbaterem), táncházak kialakítására a meglévő helyiségek felújításával, korszerűsítésével (villanyvezetékek korszerűsítése, vakolat javítása, belső falak festése, áramellátás korszerűsítése), valamint a Végh-kúria épületbővítésével.

Közvetlenül a Végh-kúria épülete mellé egy pajtaszínpad épül. Ez egy könnyűszerkezetes, földszintes építmény lesz. A telekhatáron lévő hátsó fala falazott, a belső- és véghomlokzatok fából készülnek. Az építmény teljes mértékben illeszkedik majd a környezetéhez, az eredeti épület arányához, formavilágához. Ez a közel 100 négyzetméteres fa építmény sok új lehetőséget hordoz magában. Például citeratalálkozókat, táncházakat, színjátszópróbákat, előadásokat lehet benne tartani, de abban is segít, hogy az esős idő se legyen akadálya a szabadtérre szervezett programoknak. Emellett megépül egy kerti búbos kemence is.

A projekt keretében eszközbeszerzésre is sor kerül - 20 db asztal sörpadokkal -, melyek az új épületrészben lesznek elhelyezve.

A fejlesztés keretében tehát a tanulást és kreatív tevékenységek megvalósítását szolgáló terek korszerűsítésére, felújítására, valamint új épületrész kialakítására kerül majd sor.