Élénk érdeklődés övezte a Tekó nyílt napját (galéria)
Közélet

Élénk érdeklődés övezte a Tekó nyílt napját (galéria)

Teljesen megtelt a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum tornacsarnoka a nyílt nap alkalmából rendezett tájékoztatóra. Előzetesen több mint 250 diák regisztrált az eseményre. Téglás László igazgató elmondta, hogy a 2023/2024-es tanévben három technikumi és egy gimnáziumi osztály indítását tervezik. Népszerű volt az iskolabejáró is, amelyen a leendő tekósok ismerhették meg az intézmény minden szegletét. 
Látványos a fényfa, de ne menjenek a belsejébe!
Közélet

Látványos a fényfa, de ne menjenek a belsejébe!

Az adventi időszakban Kiskunhalas főterének fő látványossága évek óta a filmszínház előtt felállított fényfa. Kedvelt foglalatosság a térre látogatók esetében fényképek készítése a fényfa előterében és a gyermekek körében is népszerű a világító látványosság. A fényfa azonban árammal működik. Kérjük, éppen ezért vigyázzanak a fényfa megközelítésével a baleset és a rongálás elkerülése érdekében!
A Halas TV 48. heti műsorterve
Közélet

A Halas TV 48. heti műsorterve

A Halas Televízió műsorfolyamában saját gyártású és más helyi televíziók által készített műsorokat találhatnak nézőink. Hétköznap esténként friss hírekkel várjuk Önöket közéleti híradóinkban, amit Mozaik rovatunk követ nyolc percben vágatlan közéleti mozgóképes beszámolókkal. Csütörtökönként Kultúrkép magazinunk jelentkezik. Visszatekintő rovataink, a 10 éve történt és a Koktél újrakeverve című műsoraink archív adásokat elevenítenek fel. A 48. heti TV műsort részletesen az alábbiakban olvashatják! Televíziónk a műsorváltoztatást jogát fenntartja.
Anyakönyvi hírek (2022.11.28.)
Közélet

Anyakönyvi hírek (2022.11.28.)

A legfrissebb anyakönyvi információkat most is a Halasmédián találhatják meg az érdeklődők.
MiNŐSÉG Somával
Közélet

MiNŐSÉG Somával

Szerinte a nőknek ilyen személyiségrepertoárja, mint most van, nem volt. Aki most materialista, annak nagyon nehéz, mert lejárt a kora. Szinteket lehet lépni. Erre sokan ki vannak éhezve. A szakrális új nő címmel tartott előadást Kiskunhalason, a Tiszti Klubban Soma Mamagésa a Borostyán Waldorf Általános Iskola szervezésében.
Adventi gyertyagyújtás Halason – fellobbant a hit lángja
Közélet

Adventi gyertyagyújtás Halason – fellobbant a hit lángja

Megkezdődött advent. Kiskunhalason, szép hagyományként az ünnepvárás vasárnapjain a helyi felekezetek közreműködésével lobban fel a gyertyák lángja a főtéri zenepavilonnál kiépített hatalmas adventi koszorún. Az első adventi gyertyagyújtásnál a katolikus közösség közreműködött. Az eseményre a hideg időjárás ellenére is sokan ellátogattak.
Játsszunk most együtt: a szív diadala volt...(galéria)
Közélet

Játsszunk most együtt: a szív diadala volt...(galéria)

Emlékezetes délelőttöt töltött el minden résztvevő a 18. születésnapját ünneplő Sport az Esélyért Kiskunhalasi Egyesület szervezésében lezajlott programon. Azt hiszem, Molnárné Gép Anikó és csapata ilyen élményekért, az ölelésekért, a mosolyokért álmodta meg 2004-ben ezt a civil szervezetet. A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum sportcsarnokában lezajlott játékos sportverseny és focitorna a szív diadala volt. 
Készüljenek rá - áramszünet lesz
Közélet

Készüljenek rá - áramszünet lesz

Az MVM Démász Áramhálózati Kft. tájékoztatása szerint november 28-án, Kiskunhalason, az Esze Tamás lakótelep 2/E felhasználási helyet ellátó közcélú villamos hálózaton előre tervezett munkálatokat végeznek.
(►)  A Tekó Airlines, szirénének, börtönrock és a latin életérzés a szalagavatón (galéria)
Közélet

(►) A Tekó Airlines, szirénének, börtönrock és a latin életérzés a szalagavatón (galéria)

Több mint két és fél órán át hömpölygött a műsorfolyam a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum szalagavató bálján. A Dékáni-sportcsarnok teljesen megtelt, aki jelenlévő szülők, hozzátartozók, barátok, vendégek élményekkel gazdagodhattak. A szalagtűzés felemelő pillanatai után repült a Tekó Airlines, a csinos rendőrnők hiába próbálkoztak, a fenegyerekek mégis megszöktek. A latin életérzés is helyet kapott a műsorban, miközben a kalózok hallgatták a szirén énekét.