Játékos este volt
Kultúra

Játékos este volt

A városunkban nagy köztiszteletnek örvendő Baráth József művésztanár a napokban töltötte be 93. életévét. Hagyomány, hogy születésnapja alkalmából minden évben új tárlattal jelentkezik. Pénteken este a Közösségek Háza nagytermében nyílt meg a Játszani is engedd elnevezésű kiállítás, melyen ezúttal Baráth tanár úr térplasztikáit vehette szemügyre a közönség.
Hamarosan indul a bérletek árusítása
Kultúra

Hamarosan indul a bérletek árusítása

Közeleg az őszi színházi évad ideje. A kiskunhalasi előadásokra augusztus 17-től lehet bérleteket vásárolni. Szeptember 27-én a Hármasban a legjobb, október 11-én a Páratlan páros, novemberben pedig a Jaj, nagyi! lesz műsoron a Városi Filmszínház színpadán. Az érdeklődőket a szervező Halasi Média és Kultúra Kft. Sétáló utcai ügyfélszolgálatán várják az őszi bérlet értékesítői.
Központiban táncoltak az apróságok
Kultúra

Központiban táncoltak az apróságok

Közösségépítő és hagyományőrző szabadidős elfoglaltságot nyújt a havonta megtartott rendezvénysorozat, az Aprók tánca. A Pásztortűz Egyesület által szervezett rendezvény, ahogy azt a nevében is jelzik, a legfiatalabbaknak szól. A sorozat augusztusi rendezvényét ezúttal a KRK Központi Általános Iskolában tartották meg – adta tudtunkra az egyesület vezetője, Végső István.

Daczi Zsoltra emlékezünk
Kultúra

Daczi Zsoltra emlékezünk

Tizenöt esztendővel ezelőtt, 2007. augusztus 6-án hagyta itt a földi színpadot az ország egyik legjobb gitárosa, a kiskunhalasiak Bendegúza, Daczi Zsolt. Alig 38 év adatott meg neki, a Wecker, a Ve, a Bikini, a Tirana Rockers és az Omen muzsikusaként rajongok ezreinek okozott felhőtlen örömöt. A Temesvári vasárnap hangjai pedig örökké ott lesznek a magyar rocktörténelemben.
Okosabban kéne élni...
Kultúra

Okosabban kéne élni...

Küldjön jókívánságot dal kíséretében a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerősének, rokonának, szeretteinek! A Dél-Magyarország legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 11-től, 16 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából a Halasmédia weboldalán is böngészhet. A dalok között, mások mellett az Apostol együttes Okosabban kéne élni című dala is szerepel. Az augusztus 7-i dalok listáját és a rádió elérhetőségeit az alábbiakban találják.
(►)Vidám próbákkal készül a Lyra a 45+1 éves születésnapi koncertre
Kultúra

(►)Vidám próbákkal készül a Lyra a 45+1 éves születésnapi koncertre

Egy árnyas fa hűvösében, az egyik alsóvárosi utca udvarán próbál a Lyra együttes az augusztus 13-án esedékes születésnapi koncertre. A hangulat és a közeg vidám, a zenekar jelenlegi és egykori tagjai gyorsan összecsiszolódtak, mintha el sem teltek volna az évek a legutóbbi, 2016-os közös muzsikálás óta. A közönségnek nem mindennapi élményben lesz része a Városháza udvarán. 
Koronázási palást csipke készül
Kultúra

Koronázási palást csipke készül

Második magyarországi látogatása alkalmából II. János Pál pápa Koronázási palást csipkét kapott a magyar állam ajándékaként. Ez az alkotás rendkívül részletgazdag. Az eredeti Koronázási palást minden szimbolikus figuráját ábrázolja. Megrendelésre újabb példány készül belőle.
Ausztriában a halasi csipke
Kultúra

Ausztriában a halasi csipke

Az utóbbi időben két helyen is találkozhattak az Ausztriában élők hungarikumunkkal. Bécs és Mallnitz fogadta és mutatta be a közönségnek iparművészeti remekünket. A halasi csipke varrásának folyamatát élénk érdeklődés kísérte a rendezvényeken.
Barát(h)i kiállításra készülve
Kultúra

Barát(h)i kiállításra készülve

Az augusztus kiemelt hónap Baráth József életében. A városszerte ismert és elismert pedagógus, művész elsején 93 éves lett. Ebből az alkalomból köszöntötték őt szerettei, ismerősei, tisztelői. Már hagyomány, hogy a nyár folyamán évről évre új kiállítással is jelentkezik. Ez idén is így lesz a Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében.