Istenes versek, vallásos énekek a Helikon Szalonban
Kultúra

Istenes versek, vallásos énekek a Helikon Szalonban

Ünnepváró szép gondolatok - Kegyelem címmel az erdélyi helikonista költők istenes verseiből és népi énekekből láthattak műsort az érdeklődők advent első vasárnapján a halasi Közösségek Házában.
(►) Nyitott szemmel jár
Kultúra

(►) Nyitott szemmel jár

A napokban nyílt meg a kiskunhalasi MÁV Székházban Tancsa János hobbifotós kiállítása. A kecskeméti alkotó az utóbbi években kezdett aktívan fotózni, képeiből pedig most egy színes ízelítőt kaphat a helyi közönség.
Novemberi aprók tánca
Kultúra

Novemberi aprók tánca

A Pásztortűz Egyesület és a Fészekrakó Egyesület szervezte meg a novemberi aprók tánca rendezvényt a kiskunhalasi Martonosi Pál Városi Könyvtárban a hónap utolsó szombatján. Az esemény jó hangulatú néptánccal, énekkel és népi játékokkal telt.
Népszerű művészek vendégjátékai Halason
Kultúra

Népszerű művészek vendégjátékai Halason

Újabb három előadás lesz repertoáron. Tökéletes szerelem, Miért nem marad reggelire?, A szív hídjai című előadások várják 2023 első félévében a színházlátogató kiskunhalasi közönséget. A moziban olyan népszerű művészek játékát élvezhetik az érdeklődők, mint Buch Tibor, Kautzky Armand, Udvaros Dorottya és László Zsolt. A bérletárusítás rövidesen indul. Az ünnepek közeledtével tartalmas időtöltést, minőségi kikapcsolódást biztosító karácsonyi ajándék is lehet.
Tiltott szerelem ...
Kultúra

Tiltott szerelem ...

Küldjön jókívánságot dal kíséretében a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerősének, rokonának, szeretteinek! A Dél-Magyarország legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 11-től, 16 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából a Halasmédia weboldalán is böngészhet. A számok között, mások mellett Császár Előd és Szalontai Szilvia: Tiltott szerelem című dala is szerepel. A november 27-i dalok listáját és a rádió elérhetőségeit az alábbiakban találják.
Fotókiállítás Kiskunhalas természeti értékeiről
Kultúra

Fotókiállítás Kiskunhalas természeti értékeiről

Fotókiállítás mutatja be Kiskunhalas természeti értékeit. A Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület hirdetett pályázatot melyre 45 fotós több mint száz pályamunkát küldött be. A kiírás szerint bármilyen fényképezőgép típust lehetett használni, viszont csak olyan képekkel lehetett nevezni, amelyek az élővilágban okozott károk nélkül készültek.
Palásti Károly kapja a város közművelődési díját
Kultúra

Palásti Károly kapja a város közművelődési díját

Néhány perccel ezelőtt derült ki a képviselő-testület nyílt ülésnek elején,hogy idén ki kaphatja meg Kiskunhalas Város Közművelődéséért Díjat. Fülöp Róbert polgármester ismertette a zárt tanácskozáson hozott döntést. Az elismerés Palásti Károly mesterpedagógust, középiskolai tanárt illeti meg.
Forrásom
Kultúra

Forrásom

Különleges egyházi vonatkozású esemény volt Kiskunhalason. A helyszínt az alsóvárosi plébánia közösségi háza biztosította. November 22-én, kedden könyvbemutatója volt dr. Finta József érseki helynöknek. A kecskeméti főplébánia plébánosa beszélt a közelmúltban megjelent, Forrásom című kötetéről. A könyvben 55 írás található, melyek Finta atyának az elmúlt bő egy évtized során összegyűlt, egyházi ünnepekhez, vasárnapokhoz kapcsolódó bibliai elmélkedéseiből, prédikációiból lettek kiválogatva.
Vitatott háborús szereplőről történészi előadás
Kultúra

Vitatott háborús szereplőről történészi előadás

November közepén tartotta az MTA II. világháború története albizottság Politikai, társadalmi és katonai ellenállás a második világháború alatt Magyarországon elnevezésű tudományos konferenciáját a Magyar Tudományos Akadémia Székházában. Végső István (Clio Intézet) Egy feledhetetlen áruló - Mikulich Tibor háborús bűnös emlékezete címmel tartott előadást.