Csomózással készült dísztárgyak
Kultúra

Csomózással készült dísztárgyak

Sokan nem is gondolnák, hogy csomózással milyen különleges dolgokat lehet készíteni. A Közösségek Házában működő makramé szakkör résztvevői éppen azt bizonyítják be, hogy nagyon sok szép, kézzel készült alkotás valósulhat meg a gondos kezek jóvoltából.
Petőfi 200 – Talpra magyar!
Kultúra

Petőfi 200 – Talpra magyar!

A nemzet költője, Petőfi Sándor 200 éve született. A Halasi Városmenedzser Kft. – Thorma János Múzeum a jubileum előtt tisztelegve rendezvénnyel várta a közönséget. A Talpra magyar! – Thorma János tablójáról című kiállítás ünnepélyes megnyitóját január 24-én tartották.
Sikeres visszatérés
Kultúra

Sikeres visszatérés

A szülés után egy ideig otthon maradt, de már vállal fellépéseket Nagy Teodóra. A hegedűművész pályája Kiskunhalasról indult. Szülővárosában is bemutatta már zenésztársával, Szűcs Tamással, Thomx-szel a Dance Folk Show-t, melyből ízelítőt kaphatott Budapesten az MVM Retro Dome közönsége egy fergeteg party alkalmával. A nagy visszatérésre több ezres tömeg előtt került sor.
Kölcseyre emlékezett az irodalmi kör
Kultúra

Kölcseyre emlékezett az irodalmi kör

Január 21-én, a Vasutas Művelődési Ház tükrös termében gyűltek helyi irodalomszeretők. A Gózon István Irodalmi Kör év eleji rendezvénye keretében Kölcsey Ferencre emlékezett a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Az egyesület felidézte Gyenizse Antal, kiskunhalasi gazdálkodó és parasztköltő életét és munkásságát is a rendezvényen.
Tűz és víz
Kultúra

Tűz és víz

Új lehetőségeket kapott szakmailag Buenos Airesben a kiskunhalasi kötődésű hegedűművész, Zádory Édua Amarilla. Úgy fogalmazott, mióta kilépett a komfortzónájából, jobban is érzi magát és színesebb az élete.
Előadás Petőfiről és a Himnuszról
Kultúra

Előadás Petőfiről és a Himnuszról

A hagyományoknak megfelelően, a kultúra napjához kapcsolódóan rendezvényre várta a tagokat a Szilády Áron Társaság. A gimnázium dísztermében ezúttal Domonkos László tartott előadást, melyben többek között a 200 évvel ezelőtt született Petőfi Sándor életének eddig talán kevésbé ismert oldalát mutatta be, e mellett pedig természetesen a szintén jubiláló Himnuszról is beszélt.
László Attila templomban koncertezett
Kultúra

László Attila templomban koncertezett

Saját szerzeményekkel, versfeldolgozással és ismert slágerekkel érkezett Kiskunhalasra László Attila. Az ifjú énekes koncertjére a Tér-Zene néven indult országos programsorozat keretén belül került sor, városunkban pedig a magyar kultúra napja ünnepi rendezvényét színesítette és gazdagította.
Aktívan Kis-lengyelországban
Kultúra

Aktívan Kis-lengyelországban

A Halasmédia szerkesztősége a lengyel, újszandeci központú (Nowy Sącz) partnermédiájának (sadeczanin.info) kérésére ad közre egy rövid cikket. Az írás Kis-lengyelország (Małopolska) turisztikai és bizonyos gazdasági lehetőségeinek rövid összefoglalója, amely az „Aktívan Małopolskában” projekt része. Reméljük olvasóinknak is tartalmaz hasznos információkat a partnervárosunk szerkesztősége által összeállított tájékoztató. Az alábbi cikk lengyel partnerünktől változatlan formában átvett tartalom.

Vasárnapi dallista
Kultúra

Vasárnapi dallista

Küldjön jókívánságot dal kíséretében a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerősének, rokonának, szeretteinek! A Dél-Magyarország legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 11-től, 16 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából a Halasmédia weboldalán is böngészhet. A számok között, mások mellett Halász Judit: Boldog születésnapot című dala is szerepel. A január 22-i dalok listáját és a rádió elérhetőségeit az alábbiakban találják.