Előadás Bajcsy-Zsilinszky Endréről a könyvtárban
Kultúra

Előadás Bajcsy-Zsilinszky Endréről a könyvtárban

Ki volt Bajcsy-Zsilinszky Endre címmel Bartha Ákos, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetének tudományos munkatársa tartott előadást az érdeklődő közönségnek pénteken Kiskunhalason a Martonosi Pál Városi Könyvtárban.  A kutató Bajcsy-Zsilinszky Endre radikális politikusról, újságíróról, a nyilasok által kivégzett ellenállóról szóló előadását a Pásztortűz Egyesület meghívásának köszönhetően ismerhette meg a halasi közönség. (címképen az előadó Bartha Ákos)
Vasárnapi dallista Ákos Stefivel
Kultúra

Vasárnapi dallista Ákos Stefivel

Küldjön jókívánságot dal kíséretében a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerősének, rokonának, szeretteinek! A Dél-Magyarország legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 11-től, 16 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából a Halasmédia weboldalán is böngészhet. A számok között, mások mellett Ákos Stefi (címképen): Csak a szépre emlékezem című dala is szerepel. A november 26-i dalok listáját és a rádió elérhetőségeit az alábbiakban találják.
(►) Kacagás és vastaps az operettgálán
Kultúra

(►) Kacagás és vastaps az operettgálán

Kabaré, operett és musical találkozott azon a rendezvényen, melynek a Tiszti Klub nagyterme adott otthont. A Pesti Művész Színház ikonikus alakjai fergeteges hangulatot teremtettek a hűvös, őszi éjszakában.
(►) Csendes Tamás újra hangos
Kultúra

(►) Csendes Tamás újra hangos

John művésznéven, még tizenévesen kezdte építeni zenei karrierjét a kiskunhalasi Csendes Tamás. A rapper, többévnyi hallgatás után, a közelmúltban úgy döntött, megtöri a csendet, és ismét új dalokkal szeretné eljuttatni az emberekhez gondolatait, érzéseit. Az elképzelést tett követte, mi pedig ellátogattunk legutóbbi klipforgatására.
Dallista a Korállal
Kultúra

Dallista a Korállal

Küldjön jókívánságot dal kíséretében a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerősének, rokonának, szeretteinek! A Dél-Magyarország legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 11-től, 16 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából a Halasmédia weboldalán is böngészhet. A számok között, mások mellett a Korál együttes: Kevés voltam neked című dala is szerepel. A november 19-i dalok listáját és a rádió elérhetőségeit az alábbiakban találják.
(►) Házhoz megy a Zenede: három teltházas koncert, zenetörténeti előadással (galéria)
Kultúra

(►) Házhoz megy a Zenede: három teltházas koncert, zenetörténeti előadással (galéria)

Három telt házas előadást tartott a Házhoz Megy a Zenede Oktatási Centrum a Közösségek Házában. A  Bordás József  Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett dob-művész,  Artisjus-díjas zenepedagógus által vezetett kiváló zenekar, Baricz Gergő sokoldalú, szuggesztív éneklése miatt maradhatott emlékezetes minden jelenlévő számára a produkció. Sok diák élt a lehetőséggel, és kipróbálta az elektromos dobot, a zongorát, a gitárt és a basszusgitárt is.  
Csipkénk újabb fővárosi bemutatkozásai
Kultúra

Csipkénk újabb fővárosi bemutatkozásai

A közelmúltban két fontos eseményen is részt vett a Halasi csipke Budapesten. A 81. alkalommal megrendezett OMÉK „ Büszkeségeink a hungarikumok” elnevezésű standján szerepelt. Emellett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen az érdeklődő hallgatók ismerkedhettek városunk kiemelt értékével.
Dallista Hernádi Judittal
Kultúra

Dallista Hernádi Judittal

Küldjön jókívánságot dal kíséretében a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerősének, rokonának, szeretteinek! A Dél-Magyarország legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 11-től, 16 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából a Halasmédia weboldalán is böngészhet. A számok között, mások mellett Hernádi Judit: Sohase mondd című dala is szerepel. A november 12-i dalok listáját és a rádió elérhetőségeit az alábbiakban találják.


(►) Szalay László: Őrizd a fényt  (galéria)
Kultúra

(►) Szalay László: Őrizd a fényt (galéria)

Csütörtök este hat órakor zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel a Közösségek Háza nagyterme, ahol Szalay László alkotó (címképen) Őrizd a fényt című tárlata nyílt meg. A kiállítást a művésztárs Sáli Levente szokatlan formában, szuggesztív megnyilvánulásoktól színes gondolatokkal nyitotta meg. A kiállítást december 3-ig látogathatják az érdeklődők.