Út lélektől lélekig
Kultúra

Út lélektől lélekig

Ezzel a címmel tartotta meg költészet napi zenés irodalmi műsorát a József Attila Irodalmi Kör, a Csipke Hotel konferenciatermében. A műsor rendhagyó volt több szempontból is, hiszen együtt ünnepeltek a Nyugdíjas Pedagógus Klubbal, akik közül hárman is vállalták a szereplést.
Dallista Homonyik Sándorral
Kultúra

Dallista Homonyik Sándorral

Küldjön jókívánságot dal kíséretében a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerősének, rokonának, szeretteinek! A Dél-Magyarország legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 11-től, 16 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából a Halasmédia weboldalán is böngészhet. A számok között, mások mellett Homonyik Sándor: Szeress úgy, hogy elhiggyem című dala is szerepel. Az április 14-i dalok listáját és a rádió elérhetőségeit az alábbiakban találják.
(►) Sáli Levente megszépíti a halasi trafóházakat
Kultúra

(►) Sáli Levente megszépíti a halasi trafóházakat

Egy éve terelőoszlopokat festett, most pedig megszépíti az évtizedek óta csupaszon álló trafóházakat. Sáli Levente néhány napja kezdte meg legújabb, nagyszabású projektjét. A festőművészt, a halasi utcákat járva bárki megtekintheti alkotás közben, a következő hetekben.
Szegedi könyvbemutatón egy zsanai kiadvány
Kultúra

Szegedi könyvbemutatón egy zsanai kiadvány

A Szegedi Közéleti Kávéház meghívására a szegedi Somogyi Károly Könyvtár adott otthont a Zsana története képekben című kiadvány könyvbemutatójának április második hetében – közölte szerkesztőségünkkel Végső István, a kiadvány egyik szerzője.
(►) Túl a 350. könyvajánlón
Kultúra

(►) Túl a 350. könyvajánlón

A Halas Televízió Kultúrkép magazinjának egyik legkedveltebb rovata, a könyvajánló. Ennek keretében halasi emberek osztják meg a nézőkkel, melyik a kedvenc olvasmányuk és, hogy miért is szeretik annyira az adott kötetet. A Lapozgató a napokban már átlépte a 350. adását.
Dallista Koós Jánossal
Kultúra

Dallista Koós Jánossal

Küldjön jókívánságot dal kíséretében a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerősének, rokonának, szeretteinek! A Dél-Magyarország legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 11-től, 16 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából a Halasmédia weboldalán is böngészhet. A számok között, mások mellett Koós János: A szívem egy vándorcigány című dala is szerepel. A április 7-i dalok listáját és a rádió elérhetőségeit az alábbiakban találják.
(►) Sose halok meg?
Kultúra

(►) Sose halok meg?

Ezzel a hozzá igazán kapcsolódó címmel tart önálló estet a hazai színházi élet és filmjátszás ikonikus alakja Koltai Róbert Kiskunhalason április 25-én, csütörtökön, 18 órai kezdettel a moziban. A méltán népszerű színművésszel Gaál Ildikó rendező beszélget.
Miklósa Erika újabb elismerése
Kultúra

Miklósa Erika újabb elismerése

Miklósa Erika vehette át a Televíziós Újságírók Díját, mégpedig a zsűritagok kategóriában. Kiskunhalas díszpolgára, a Kossuth-díjas énekesnő a The Voice műsorban volt az ítészek között, a szakma pedig úgy ítélte meg, hogy példásan tevékenykedett.