Időpont: 2021. augusztus 28. (szombat)

A rendezvény fővédnöke: Dr. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára

PROGRAM:

Gyülekezés és - aki korábban nem regisztrált annak - regisztráció reggel 5.45 és 6.45 óra között a Közösségek Háza udvarán (Kiskunhalas, Sétáló u. 8.)  Az indulás napján, reggel regisztrálóknak már nem tudunk váltani biztosítást.


Indulás: 7 órakor.  

Kb.10 kilométerenként 5-10 perces pihenőt tartunk.

Megállók: Balotaszállás (benzinkút), Kisszállás –körforgalom előtti beálló, Tompa központ - és határállomások. Várható érkezés Szabadkára kb. 11 óra körül (határátlépéstől függően).


Program Szabadkán: Magyar és vajdasági magyar elöljárók a Városházán fogadják a résztvevőket. Ezután Szabadka legszebb szecessziós épületének, a Raichle palota megtekintése(díjmentes) - idegenvezető Mika (Miroslav Jovancic)

Majd rövid kb. félóra szabadidő. Ezt követően indulás ebédelni azoknak, akik igényeltek ebédet, és előre kifizették. Az ebéd az ERGELA nevű vendéglőben a szerb oldalon a határtól vissza kb. 500 m-re. Ez előtt még egy ital elfogyasztása Paskó Zsolt atyánál Az ebéd ára 800 dinár, ami kb. 2500 Ft.  (Az ebéd három fogásos étel: leves, második és desszert. Üdítőt, sört, kávét külön kell rendelni és fizetni, ha valaki kér!!!)  Ebéd ebédjegy alapján.

 Akik nem kérnek ebédet, azok tovább tudnak nézelődni Szabadkán, és egy órával később indulnak a másik csoport után. A két csoport az Ergela nevű vendéglőnél találkozik, és együtt indulnak vissza MAGYARORSZÁGRA.     

- Tervezett indulás vissza Kiskunhalasra az Ergelától kb. 15.30-kor.

- Az út további részén ugyanazok a megállóhelyek lesznek, mint odafelé.

Várható visszaérkezés Halasra, a város főterére: 18 óra 19 óra között.

Visszaérkezéskor a Koliken Kft., és más támogatói ajándékok kisorsolása.

Regisztrálási díj: 1000 Ft, amelyért augusztus 19-ig történő regisztrálásig biztosítást váltunk a szerbiai szakaszra.

Az út folyamán ásványvizet és szervizkocsit biztosítunk.

A túrán velünk tart egy mentős kolléga, aki egészségügyi probléma esetén segít.


Azoknak a jelentkezését várjuk a túrára, akiknek nem okoz gondot 90 km megtétele kerékpárral. Várható haladási sebesség 20 km/óra; időjárástól - széltől függően.

- 12 éven aluliak jelentkezését nem fogadjuk el!  (A főúti közlekedésre vonatkozó KRESZ-szabályok miatt!)

- 12-14 év közötti jelentkezők szülői (felnőtt hozzátartozói) kísérettel jöhetnek a túrára!


Az 53-as úton haladunk, amely szombaton forgalmas. A KÖZLEKEDÉSI SZABÁLYOK BETARTÁSA KÖTELEZŐ! A haladás szigorúan egymás mögött történik.

Rendőri kíséretet kapunk. A rendőri utasítások betartása kötelező!

Tartalékgumit mindenki hozzon magával, kisebb szerszámkészlet, láthatósági mellény és védősisak javasolt.

A határon való átkeléshez érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges!

Védettségi igazolványt itt nem kérik, hiszen él a 30 km-es szabály, azaz azon belül leszünk.

(Vásárlások esetén fizetni Szerbiában csak dinárral lehet, ill. sok helyen bankkártyával! A határon vagy a városban van lehetőség pénzváltásra!)

Az előző évhez hasonlóan pólót készítünk, mely önkéntesen megvásárolható, és az indulás reggelén átvehető. Bekerülési összege 1500 Ft.

Közös ebédre szintén lehetőség van; ára személyenként 2500 Ft. Ennek befizetése a jelentkezési díjjal és a pólóval együtt lehetséges augusztus 19-ig hétköznap 8-16 óra között (pénteken 8-12 óra) a Közösségek Házában (Sétáló u.8.) vagy a lenti bankszámlára lehet átutalni.

Augusztus 19-e után banki átutalást már nem fogadunk el, befizetés csak készpénzben lehetséges! Ekkortól ebédre való jelentkezést, ill. pólóigénylést már nem tudunk teljesíteni, de regisztrálni, azaz jelentkezni a túrára még lehet!

Banki átutalással a következő bankszámlán fizethetők be az összegek augusztus 19-ig:

K&H Bank: 10402568-25614033-00000000

A számlatulajdonos: Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. Kiskunhalas, Sétáló u.8. 6400

Kérjük, hogy a közlemény rovatban tüntessék fel a jelentkező(k) nevét, illetve azt, hogy K. –Sz. kerékpártúra! (A jelentkezés név nélkül nem elfogadott!) (Ha több résztvevőt fizetnek be, akkor minden résztvevőt kérünk feltüntetni.)

A regisztrációs csomag (tájékoztatók, ebédjegy, póló) már augusztus 27-én, pénteken is átvehető 15-17 óra között a Közösségek Házában. (Elkerülve a másnap reggeli zsúfoltságot!)

A téma iránt külön érdeklődők számára megbeszélést tartunk 2021. augusztus 26-án 18 órakor Kiskunhalason, a Közösségek Házában.

Nagyon rossz időjárás esetén következő szombaton, vagyis szeptember 4-én tartjuk meg a programot!

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt!

A túra nem verseny! A résztvevők egy csoportban haladnak! A felvezető motoros rendőr elé menni TILOS!


Info: 77/422-350 vagy 70/38-55-231


A reggeli órákban Kiskunhalasra érkező személyvonatok túlnyomó többségén lehet kerékpárt is hozni, szállítani – korlátozott számban, így az ideérkezők vonattal is jöhetnek. (tájékozódás: elvira.hu)

Az előző nap érkezőknek szállásban tudunk segíteni. (pl. Bernáth Lajos Kollégium 77/522-980 stb.)

REGISZTRÁCIÓ ide kattintva lehetséges.

..