Időpont: 2024. augusztus 24. (szombat)

A rendezvény fővédnöke:

Védnöke:

PROGRAM:

Gyülekezés és - aki korábban nem regisztrált annak - regisztráció reggel 5.45 és 6.45 óra között a Közösségek Háza udvarán (Kiskunhalas, Sétáló u. 8.)  Az indulás napján, reggel regisztrálóknak már nem tudunk váltani biztosítást. Eligazítás 6,45 és 7 óra között


Indulás: 7 órakor.  

Kb.10 kilométerenként 5-10 perces pihenőt tartunk.

Megállók: Balotaszállás (benzinkút), Kisszállás –körforgalom előtti beálló, Tompa központ és határállomások. Várható érkezés Szabadkára kb. 11 óra körül (határátlépéstől függően).

Program

Szabadkán: magyarországi és a vajdasági magyar elöljárók a Városházán köszöntik a résztvevőket. Rövid kulturális műsor.  Ezután Szabadka egyik legrégebbi épületének, a Szent Teréz Székesegyház megtekintése (díjmentes).

Majd rövid kb. félóra szabadidő. Ezt követően indulás ebédelni azoknak, akik igényeltek ebédet, és előre kifizették. Az ebéd az ERGELA nevű vendéglőben a szerb oldalon a határtól vissza kb. 500 m-re.  Az ebéd ára: 4000 Ft.

(Az ebéd három fogásos étel: leves, második és desszert. Üdítőt, sört, kávét külön kell rendelni és fizetni, ha valaki kér!!!)  Ebéd: befizetés ellenében ebédjegy alapján.

Akik nem kérnek ebédet, azok tovább tudnak nézelődni Szabadkán, és egy órával később indulnak a másik csoport után. A két csoport az Ergela nevű vendéglőnél találkozik, és együtt indulnak vissza MAGYARORSZÁGRA.     

- Tervezett indulás vissza Kiskunhalasra az Ergelától kb. 15.30-kor.

- Az út további részén ugyanazok a megállóhelyek lesznek, mint odafelé.

Várható visszaérkezés Halasra, a város főterére: 18 óra 19 óra között.

Visszaérkezéskor a Koliken Kft., és a város önkormányzatának felajánlása alapján, három darab kerékpár, és támogatói ajándékok kisorsolása.

Regisztrálási díj: 2000 Ft, amelyért augusztus 19-ig történő regisztrálásig biztosítást váltunk a szerbiai szakaszra.

Az út folyamán ásványvizet és szervízkocsit biztosítunk.

A túrán velünk tart egy mentős kolléga, aki egészségügyi probléma esetén segít.


Azoknak a jelentkezését várjuk a túrára, akiknek nem okoz gondot 90 km megtétele kerékpárral. Várható haladási sebesség 18-20 km/óra; időjárástól - széltől függően.

- 12 éven aluliak jelentkezését nem fogadjuk el!  (A főúti közlekedésre vonatkozó KRESZ-szabályok miatt!)

- 12-14 év közötti jelentkezők szülői (felnőtt hozzátartozói) kísérettel jöhetnek a túrára!


Az 53-as úton haladunk, amely szombaton forgalmas. A KÖZLEKEDÉSI SZABÁLYOK BETARTÁSA KÖTELEZŐ!  Rendőri kíséretet kapunk. A rendőri utasítások betartása kötelező! Az úton szigorúan egymás mögött kell haladni!

Tartalék kerékpárgumit mindenki hozzon magával, kisebb szerszámkészlet, láthatósági mellény és védősisak javasolt.

A határon való átkeléshez érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges!!!!!

(Vásárlások esetén fizetni Szerbiában csak dinárral lehet, ill. sok helyen bankkártyával! A határon vagy a városban van lehetőség pénzváltásra!)

Az előző évhez hasonlóan pólót készítünk, mely önkéntesen megvásárolható, és az indulás reggelén átvehető. Ára: 2000 Ft.

Közös ebédre szintén lehetőség van; ára személyenként 4000 Ft.

Ennek befizetése a jelentkezési díjjal és a pólóval együtt, készpénzben lehetséges augusztus 19-ig az alábbiak szerint: hétköznaponként 8 és 16 óra között, a Halasmédia Kft. ügyfélszolgálatán (Sétáló u.8.) vagy a lenti bankszámlára lehet átutalni.

Augusztus 16-a után banki átutalást már nem fogadunk el, befizetés csak készpénzben lehetséges! Ekkortól ebédre való jelentkezést, ill. pólóigénylést már nem tudunk teljesíteni, de regisztrálni, azaz jelentkezni a túrára még lehet!

Banki átutalással a következő bankszámlán fizethetők be az összegek augusztus 16-ig:

OTP Bank

11732064-23824391

A számlatulajdonos: Halasi Városmenedzser Nonprofit Kft. 6400 Kiskunhalas, Hősök tere 1.

Kérjük, hogy a közlemény rovatban tüntessék fel a jelentkező(k) nevét, illetve azt, hogy K. –Sz. kerékpártúra! (A jelentkezés név nélkül nem elfogadott!) (Ha több résztvevőt fizetnek be, akkor minden résztvevőt kérünk feltüntetni.)

A regisztrációs csomag (tájékoztatók, ebédjegy, póló) már augusztus 23-án, pénteken is átvehető 14-16 óra között a Közösségek Házában. (Elkerülve a másnap reggeli zsúfoltságot!).

Nagyon rossz időjárás esetén is megtartjuk a programot! (Akkor a napon belüli indulási időpont csúszhat !)(kivéve vis major)

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt!

A túra nem verseny! A résztvevők egy csoportban haladnak! A felvezető motoros rendőr elé menni TILOS!

Info: 77/422-350 vagy 70/38-55-231

Az előző nap érkezőknek szállásban tudunk segíteni. (pl. Bernáth Lajos Kollégium 77/522-980 stb.)

REGISZTRÁCIÓ ide kattintva lehetséges.