Időpont: 2022. augusztus 27. (szombat)

A rendezvény fővédnöke: Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Pásztor Bálint a VMSZ szerbiai parlamenti frakcióvezetője.

Védnöke: Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere és Kern Imre, Szabadka alpolgármestere

PROGRAM:

Gyülekezés és - aki korábban nem regisztrált annak - regisztráció reggel 5.45 és 6.45 óra között a Közösségek Háza udvarán (Kiskunhalas, Sétáló u. 8.)  Az indulás napján, reggel regisztrálóknak már nem tudunk váltani biztosítást.


Indulás: 7 órakor.  

Kb.10 kilométerenként 5-10 perces pihenőt tartunk.

Megállók: Balotaszállás (benzinkút), Kisszállás –körforgalom előtti beálló, Tompa központ - és határállomások. Várható érkezés Szabadkára kb. 11 óra körül (határátlépéstől függően).


Program

Szabadkán: magyarországi és a vajdasági magyar elöljárók a Városházán köszöntik a résztvevőket. Ezután Szabadka egyik legszebb szecessziós épületének, a Városi Könyvtár dísztermének a  megtekintése (díjmentes) .

Majd rövid kb. félóra szabadidő. Ezt követően indulás ebédelni azoknak, akik igényeltek ebédet, és előre kifizették. Az ebéd az ERGELA nevű vendéglőben a szerb oldalon a határtól vissza kb. 500 m-re.  Az ebéd ára: 3500 Ft.  (Az ebéd három fogásos étel: leves, második és desszert. Üdítőt, sört, kávét külön kell rendelni és fizetni, ha valaki kér!!!)  Ebéd befizetés ellenében ebédjegy alapján.

Akik nem kérnek ebédet, azok tovább tudnak nézelődni Szabadkán, és egy órával később indulnak a másik csoport után. A két csoport az Ergela nevű vendéglőnél találkozik, és együtt indulnak vissza MAGYARORSZÁGRA.     

- Tervezett indulás vissza Kiskunhalasra az Ergelától kb. 15.30-kor.

- Az út további részén ugyanazok a megállóhelyek lesznek, mint odafelé.

Várható visszaérkezés Halasra, a város főterére: 18 óra 19 óra között.

Visszaérkezéskor a Koliken Kft., és más támogatói ajándékok kisorsolása.

Regisztrálási díj: 1500 Ft, amelyért augusztus 19-ig történő regisztrálásig biztosítást váltunk a szerbiai szakaszra.

Az út folyamán ásványvizet és szervizkocsit biztosítunk.

A túrán velünk tart egy mentős kolléga, aki egészségügyi probléma esetén segít.


Azoknak a jelentkezését várjuk a túrára, akiknek nem okoz gondot 90 km megtétele kerékpárral. Várható haladási sebesség 20 km/óra; időjárástól - széltől függően.

- 12 éven aluliak jelentkezését nem fogadjuk el!  (A főúti közlekedésre vonatkozó KRESZ-szabályok miatt!)

- 12-14 év közötti jelentkezők szülői (felnőtt hozzátartozói) kísérettel jöhetnek a túrára!


Az 53-as úton haladunk, amely szombaton forgalmas. A KÖZLEKEDÉSI SZABÁLYOK BETARTÁSA KÖTELEZŐ! A haladás szigorúan egymás mögött történik.

Rendőri kíséretet kapunk. A rendőri utasítások betartása kötelező!

Tartalékgumit mindenki hozzon magával, kisebb szerszámkészlet, láthatósági mellény és védősisak javasolt.

A határon való átkeléshez érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges!

(Vásárlások esetén fizetni Szerbiában csak dinárral lehet, ill. sok helyen bankkártyával! A határon vagy a városban van lehetőség pénzváltásra!)

Az előző évhez hasonlóan pólót készítünk, mely önkéntesen megvásárolható, és az indulás reggelén átvehető. Bekerülési összege 2000 Ft.

Közös ebédre szintén lehetőség van; ára személyenként 3500 Ft. Ennek befizetése a jelentkezési díjjal és a pólóval együtt lehetséges augusztus 19-ig hétfőn 12-18 óra, keddtől csütörtökig 8-18 óra, pénteken 8-12 óra között a Halasmédia Kft. ügyfélszolgálatán (Sétáló u.8.) vagy a lenti bankszámlára lehet átutalni.

Augusztus 19-e után banki átutalást már nem fogadunk el, befizetés csak készpénzben lehetséges! Ekkortól ebédre való jelentkezést, ill. pólóigénylést már nem tudunk teljesíteni, de regisztrálni, azaz jelentkezni a túrára még lehet!

Banki átutalással a következő bankszámlán fizethetők be az összegek augusztus 19-ig:

K&H Bank: 10402568-25614033-00000000

A számlatulajdonos: Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. Kiskunhalas, Sétáló u. 8. 6400

Kérjük, hogy a közlemény rovatban tüntessék fel a jelentkező(k) nevét, illetve azt, hogy K. –Sz. kerékpártúra! (A jelentkezés név nélkül nem elfogadott!) (Ha több résztvevőt fizetnek be, akkor minden résztvevőt kérünk feltüntetni.)

A regisztrációs csomag (tájékoztatók, ebédjegy, póló) már augusztus 26-án, pénteken is átvehető 15-17 óra között a Közösségek Házában. (Elkerülve a másnap reggeli zsúfoltságot!).

Nagyon rossz időjárás esetén is megtartjuk a programot! (Akkor a napon belüli indulási időpont csúszhat !)(kivéve vis major)

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt!

A túra nem verseny! A résztvevők egy csoportban haladnak! A felvezető motoros rendőr elé menni TILOS!


Info: 77/422-350 vagy 70/38-55-231


A reggeli órákban Kiskunhalasra érkező személyvonatok egy részét megszüntették, csak a Kecskemét – Kiskunfélegyháza – Kiskunhalas – Bácsalmás – Baja vonalon lehet vonattal jönni (építkezés miatt) azokon lehet kerékpárt is hozni, szállítani – korlátozott számban, így az ideérkezők vonattal is jöhetnek. (tájékozódás: elvira.hu)

Az előző nap érkezőknek szállásban tudunk segíteni. (pl. Bernáth Lajos Kollégium 77/522-980 stb.)

REGISZTRÁCIÓ ide kattintva lehetséges.

..