Kedves Látogatónk!

A Halasi Városmenedzser Nonprofit Kft. (röviden HVM) 2023. januárjában több, Kiskunhalas Város Önkormányzatának 100 %-os tulajdonában álló intézményéből összevont gazdasági társaság.

A HVM integrált feladatrendszerében társaságunk tervezi, szervezi Kiskunhalas Város kulturális életét, amelyet városi ünnepségek, szórakoztató programok, előadások és egyéb, a lakosság színvonalas szabadidős tevékenységét előmozdító rendezvények útján valósít meg.

Szervezetünk három médiafelületet működtet. Az 1987-ben alapított Halasi Tükör 24 oldalas, havonta megjelenő színes nyomtatott magazin formában biztosít a közönségnek helyi és térségi információkat. A Halas Televízió 30 kilométeres sugarú körben televíziós adást sugároz, napi élő híradókkal és egyéb magazinműsorokkal. A www.halasmedia.hu hírportálon keresztül folyamatos hírszolgáltató tevékenységet végzünk. Az elektronikus és nyomtatott felületeinkkel a térség meghatározó komplex hírforrásává váltunk.

A HVM kulturális és kommunikációs feladatai mellett Kiskunhalas városmarketing és turisztikai feladatait is ellátja és a város központjában, az érdeklődő közönség számára nyitott turisztikai irodát üzemeltet.

A Csetényi Élménypark, a Martonosi Pál Városi Könyvtár és a Thorma János Múzeum a 2023-as integráció után került a Halasi Városmenedzser szervezeti egység alá.

Csetényi Élménypark - https://csetenyipark.hu/

Martonosi Pál Városi Könyvtár - https://www.vkhalas.hu/

Thorma János Múzeum - https://www.thormajanosmuzeum.hu/

Kedves látogatónknak hasznos időtöltést, jó böngészést kívánok!

Tisztelettel: Vincze Bálint ügyvezető

Cégadatok, letölthető dokumentumok


Kultúra

Halasi Városmenedzser Nonprofit Kft. jogelődje 1954. május 1-vel alakult meg Járási Kultúrház néven. Az első otthona korábbi Közgyűlési-, vagy Anyakönyvi Terem volt, amely 1897-ben épült. 1958. augusztus 24-ével az intézmény a Gózon István Művelődési Központ nevet vette fel. Mivel a befogadó épületet lebontásra ítélték, az intézmény 1967. november 1-jén a mai Közösségek Házába, a volt Úri Kaszinó épületébe költözött.

1992-től alapvető koncepcionális változás következett be a Művelődési Központ életében. Ismét új néven és új feladatokkal kiegészülve, mint Rendezvény - és Programiroda működtek tovább. Városi multikulturális intézményként ekkor ide tartozott a Filmszínház, a Csillagászati Obszervatórium, a Kézműves Iskola, a Halas Néptáncegyüttes és a Boróka Civil Ház, valamivel később, 2000-ben itt jött létre a városi képzőművészet gyűjteményt kezelő múzeum, a Halas Galéria.

2003-ban ismét szervezeti átalakuláson ment át az intézmény, és Kiskunhalasi Művelődési Központ Kht.-ként működött tovább. Ide csatolták a Boróka Civil Házat, az Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodát, valamint a Szabadkai út 1. sz. alatt működő"táncházat".

2008. márciustól Kiskunhalasi Művelődési Központ Kulturális és Közművelődési Nonprofit Kft. névvel a Városgazda Zrt-be integrálták az intézményt.

2013 júniusában nem csak a Halas Galéria került át egy másik városi intézményhez, de június 1-jével a Kiskunhalasi Művelődési Központ Nonprofit Kft egyesült a Halasmédia Kft-vel. Az új intézmény neve Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. Cégátalakulással, 2023-ban a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft-ből alakult a Halasi Városmenedzser Nonprofit Kft. 

A művelődési szakterületen négy fő tevékenységi kör és ugyanennyi közösségi helyszín tartozik a Halasi Kultúra intézményéhez. A területek a következők:

  1. Közösségek Háza mely kiállításoknak, színházi előadásoknak és konferenciáknak, valamint klubfoglalkozásoknak ad helyet.
  2. A Végh-kúria az otthona a civil szervezeteknek, de néprajzi és helytörténeti kiállításokat, kisebb rendezvényeket is befogad.
  3. A Tájház a helytörténeti gyűjtemény és néprajzi szakkörök otthona.
  4. A Sáfrik Malom műemléki védettség alatt álló épületében a szélmolnárok tevékenységével, a szélmalmok különös és egyedi belső szerkezetével ismerkedhetnek meg a látogatók.

Halasi Tükör

A Halasi Tükör hetilapot 1987-ben alapították. Az újság kezdetben helyi nagyvállalatok közös lapjaként, később magánbefektetők helyi közéleti újságjaként üzemelt. Lassan két évtizede, hogy Kiskunhalas Város Önkormányzatának tulajdonába került a szerkesztőség. Hetilapunk a HMK szervezetén belül, önkormányzati anyagi támogatással működik, de fenntartását elsősorban újságunk vásárlói és hirdetői biztosítják.

A Halasi Tükör célja elsősorban a kiskunhalasi és környékbeli polgárok tájékoztatása, kitekintéssel a járásra, amelynek városunk központja. Lapunk 2023. májusától havonta, csütörtöki napokon jelenik meg, 24 színes oldalon, A4-es formátumban, színes fedőívekkel. Szerkezetében magazinos jellegű, a közélet minden területét felöli az aktualitásoknak megfelelő terjedelemben. Az újságírói műfajok széles skáláján keresztül kínálunk híreket, riportokat, interjúkat, portrékat, véleményeket és háttér-összeállításokat képekkel.

A Halasi Tükör, a HV és Kiskunhalas Önkormányzatával kötött együttműködési megállapodás alapján ellátja az önkormányzati tájékoztatás egy jelentős részét. Hirdetési felületeivel pedig a gazdasági szervezetek, vállalkozások és magánszemélyek rendelkezésére is rendelkezésre áll a meghatározott áraknak megfelelően.

Szerkesztőségi elérhetőség:

6400 Kiskunhalas, Sétáló u. 8.
Telefon/Fax: +36 77 423 003
E-mail: info@halasmedia.hu

Felelős kiadó

Halasi Városmenedzser Nonprofit Kft..
Terjesztés: Magyar Posta Zrt. és saját terjesztők.
Tördelés (HMK), a nyomdai munkák: s-Paw Bt.

.


Halas Televízió

A Halas Televízió az 1991 februárjában szerkesztett első adása óta működik. A jelenlegi szerkesztőségig, műsorstruktúráig és technikai fejlettségig számos átalakuláson ment keresztül televíziónk. 1992 májusától váltak rendszeressé adásaink, akkor még kábelhálózaton keresztül. Egy évre rá korszerű, Non Lineáris AVID vágóberendezéssel rendszerbeállításával fejlődött tovább szerkesztőségünk. Ekkor már a mai Berki Galéria épületében létrehozott szerkesztőségben folyt a munka.

A nagy előrelépést, az 1995 őszén sugárzó televízióvá válásunk hozta meg, amely 25 km-es sugarú körben, 13 településen, közel 100 000 ember elérését tette lehetővé. 1996 végén a Halas TV önálló gazdasági társasággá alakult. 1997 nyarától a Bethelen Gábor tér 7/D szám alatt, a városközpontban, 560 négyzetméter alapterületen megvalósított stúdiókban folyt a munka. 2004 óta hétköznaponként este élő híradóval jelentkezünk, egyéb közéleti, kulturális rovatokkal kiegészítve. 2013. augusztus 1-jén megkezdtük a (DVB-T) digitális földfelszíni sugárzást. 2013 június 1-jével a Halas Televízió beintegrálódott Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. 2021-ben a szerkesztőség és a stúdió a Közösségek Házába költözött és ott folytatja a munkáját (Kiskunhalas Sétáló utca 8.). A Halas Televízió adásai és műsorai a Youtube és Facebokk Watch csatornáin keresztül is elérhető.

Szerkesztőségi elérhetőség: 

6400 Kiskunhalas, Sétáló u. 8.
Telefon/Fax: +36 77 423 003
E-mail: info@halasmedia.hu


Halasmédia hírportál

A 2008 óta működő www.halasmedia.hu hírportálunkról napi átlag 8-10.000 egyedi látogató tájékozódik. Honlapunk menürendszerében különböző rovatokban, teljes körű képet kaphat Kiskunhalas önkormányzatáról, a polgármesteri hivatal működéséről, városunk mindennapjairól, programjairól, közéleti, gazdasági, kulturális és sport híreiről. Reklámfelületeinken hirdetőink aktuális akcióiról, programjairól tájékozódhatnak az olvasók. A Halasmédia hírportál közösségi oldala (Facebook) közel 40 ezer követővel rendelkezik.

Szerkesztőségi elérhetőség:

6400 Kiskunhalas, Sétáló u. 8.
+36 77 423 003
info@halasmedia.hu


Városmarketing

Kiskunhalas város képviselő testülete 2015-ben bízta meg a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. a városmarketing feladatok ellátásával. A bizalmat az eddigi sikeres munkákkal érdemeltük ki, hiszen 2014-ben már Országos Városmarketing Gyémánt Díjat nyertünk az Esélyegyenlőségi Nap rendezvényünkkel. A kezdeti kisebb lépéseket egyre nagyobbak követték. A városunkat bemutató szórólapoktól a városmarketing iroda megnyitásán át a nagyfesztiválokig, széleskörű tevékenységet folytatunk. Minden munkatársunk bevonásával, cégünk mottójává vált a városunk reklámozása.

2015-ben nyílt meg a főtéri irodánk, mely hétköznapokon várja az idelátogató turistákat, városunkban megszálló vendégeket valamint a kiskunhalasi és környékbeli lakosokat. Egyre többen fedezik fel az irodát, hiszen itt nem csak a programokról, látnivalókról kaphat felvilágosítást a betérő, hanem 50 féle ajándéktárgy közül is tudnak vásárolni az érdeklődők. Szintén hiánypótló kiadvány a várostérkép, mely 2017-ben a legfrissebb adatokkal került forgalomba.

A város imázs szerves része lett a nagyfesztiválok szervezése is, amelyek nem csak a környékünkön élőket csábítják városunkba, hanem külföldi vendégek is rendszeresen érkeznek Kiskunhalasra. A júniusi Nyárindító Főtérparty és a Szent Iván Napi-vigadalom mellett a testvérvárosi kapcsolatok épülésére is szolgáló Kiskunhalas – Szabadka kerékpártúrák szervezése is a HMK feladatai közé tartozik.

Tekintse meg városfilmünket