Süssünk rémséges tortát!
Receptek

Süssünk rémséges tortát!

Egyre több halasi család ünnepli a halloweent. És képzeljék, vannak olyan receptek, amik kimondottan ehhez a naphoz kapcsolódnak. Az egyik ilyen édességet magam is elkészítettem. Félelmetes, de nagyon finom.

Halloween vakondtúrás torta

Hozzávalók:

A piskótához: 5 db tojás, 80 g cukor, 1 dl napraforgó olaj, 100 g finomliszt, 40 g cukrozatlan kakaópor, 1 csomag sütőpor
A töltelékhez: 1 csomag habfixáló, 2 ek porcukor, 5 dl habtejszín, 80 g csokoládédara, 3 db banán, 1 citromból nyert citromlé

Elkészítés: Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű tortaformát. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, és belecsurgatjuk az olajat. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral és a sütőporral, majd a fehérjehabbal váltakozva óvatosan a tojássárgákhoz forgatjuk. A tésztát a formába öntjük. Középfokozaton kb. 30 perc alatt készre sütjük.

A kihűlt torta tetejére késsel „rajzolunk” egy kört a külsejétől 2 cm-re. Kb. 2 cm mélyen bemetsszük, majd az így nyert belső körünket egy kiskanállal kikaparjuk. Ezt a morzsolt tésztát félretesszük. Elkészítjük a tölteléket: a tejszínhabot, porcukorral és habfixálóval kemény habbá verjük. Lyukas fakanállal óvatosan beleforgatjuk a tortadarát. A megtisztított banánokat hosszában félbevágjuk, és megkenjük citromlével. A lapos oldalukkal lefelé a kivájt torta aljára sorakoztatjuk azokat.

A tejszínhabot félgömb alakban ráhalmozzuk a tortára. A félretett, szétmorzsolt tésztával mindenhol befedjük, enyhén rányomjuk. Letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük! A piskóta így kellően megpuhul, nem morzsálódik és gyönyörűen szeletelhető. Mivel halloween alkalmából készül, félelmetes gumicukrokkal dekoráljuk.

Még több cikk

Tuti siker

Tuti siker

Ízletes tokány, Katától

Ízletes tokány, Katától

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel