Tuti siker
Úgy tapasztaltam, hogy az ízletes töltött húsételekkel nem nagyon lehet melléfogni, ha vendégeket vár az ember. Íme, egy remek tipp, ebből a kategóriából.
Bozsoki töltött csirkecomb
Hozzávalók: 6 db egész csirkecomb, 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg gomba, 20 dkg zöldborsó, 1 db tojás, 1 fej vöröshagyma, 2 db száraz zsemle, 2 kanál libazsír, 1 tk só, 1 mk őrölt bors, szárnyas fűszerkeverék, 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés: A csirkecombokat megtisztítjuk, a felső részből eltávolítjuk a csontot. Beszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészül a töltelék. A gombát megmossuk, felszeleteljük. A szalonnát, hagymát apró kockákra vágjuk. A petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a hagymát és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a leve elfő. Belekeverjük a petrezselymet, tojást és a kinyomkodott zsemléket. A tölteléket a combok bőre alá töltjük. Tepsibe tesszük a zsiradékkal és 1 dl vízzel. Sütőben, közepes lángon megsütjük. Köretként párolt gyümölcsöket (ananász, szilva, alma, körte), rizst vagy burgonyapürét adunk hozzá.
Van egy családi receptje? Küldje el nekünk a szori.attila@halasmedia.hu címre és mi közzétesszük!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila