Boszorkányujjak halloween napján
Receptek

Boszorkányujjak halloween napján

Évekkel ezelőtt magam sem gondoltam volna, hogy valaha ilyen szörnyű megjelenésű süteményhez adom majd a nevem. De, aztán rábukkantam erre a speciális halloween receptre, s úgy döntöttem, elkészítem. Az eredmény elsőre talán borzongató látványt nyújt, de a halloween éppen erről szól.

Boszorkányujjak

Hozzávalók: 300 g liszt, 180 g vaj, 240 g darált mandula vagy dió (mandulával világosabb tésztát kapunk), 120 g cukor, 2 tojás, egy csipet só, egy rúd vanília kikapart magja vagy egy teáskanál vanília aroma, egy marék egész mandula, piros gyümölcslekvár (eper vagy meggy)

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. A lisztet, a vajat, a darált diót, a cukrot, a tojást, a sót és a vaníliát gyúrjuk össze. Formázzunk bütykös ujjakat és tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsire. Az ujjak végét kicsit nyomjuk be, egy csepp lekvárral kenjük meg, és illesszük a helyére a mandulakörmöket. Késsel karcoljunk kétszer 3 csíkot a bütykökre. Előmelegített sütőben, mérettől függően körülbelül 15 perc alatt készre sülnek az ujjak.

Finom, könnyen elkészíthető, s most éppen aktuális. Mi kell még? Irány a konyha, hagy süljenek azok a boszorkányujjak!

Rita asszony
fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk

Ízletes tokány, Katától

Ízletes tokány, Katától

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel

Tuti siker

Tuti siker