Tepsis finomság
Ha gyorsan szeretnénk összedobni valami finom ebédet vagy vacsorát, nem kell tovább gondolkodni. Ez az étel olyan sok változatos alapanyagokat tartalmaz, hogy garantáltan minden családtag talál majd kedvére és tányérjára valót.
Tepsiben sült debreceni, zöldségekkel
Hozzávalók: 1 közepes zellergumó hasábokra vágva, 3 sárgarépa felkarikázva, 2 fej fokhagyma keresztben megfelezve, 2 tv paprika hosszában negyedelve, 2 paradicsom felezve, 3 pár debreceni, só, bors, 4 ek étolaj, ¼ tk aprított kakukkfű
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A feldarabolt zöldségeket borítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsire. Locsoljuk meg négy evőkanál étolajjal. Ezt követően jó alaposan besózzuk, őrlünk rá friss borsot és a kakukkfűvel is meghintjük. Összekeverjük, összeforgatjuk, hogy mindenhová jusson a fűszerekből. A debreceniket rendezzük el a zöldségeken, majd a tepsit félórára toljuk be a sütőbe.
Ilyen egyszerűen varázsolhatunk a család asztalára egy ízletes ebédet vagy vacsorát.