Ha farsang, akkor fánk
Receptek

Ha farsang, akkor fánk

A napokban megrendezett Családi Farsangi Futás és Fánksütés kapcsán mi mást is ajánlhatnék ezen a héten, mint egy klasszikus szalagos fánkot.

Farsangi fánk

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dl tej, 3 dkg élesztő, 2 tojás sárgája, 5 dkg vaj olvasztva, 2 evőkanál porcukor, pici só

Elkészítés: Langyos  tejben az élesztőt egy kis cukorral felfuttatom. A liszthez hozzáadom a tojások sárgáját, a  maradék porcukrot, a vajat, a sót, esetleg 1 evőkanál rumot, és a felfuttatott élesztőt.  Alaposan összedolgozom, amikor  a tészta elválik az edény falától, ruhával letakarva, langyos helyen fél órát kelesztem. Miután megkelt, lisztezett deszkán 1 centi  vastagra nyújtom, majd kiszaggatom. Ekkor letakarva pihentetem még 10 percig. Ezután  a fánkok közepére egy-egy mélyedést nyomok  az  ujjammal, és ezzel a felével lefelé  rakom  bele a bő, forró olajba. A sütés kezdetén az edényt lefedem, amikor átfordítottam a fánkokat,  fedő nélkül sütöm tovább. Szalvétára vagy konyhai papírtörlőre kiszedem, porcukorral, lekvárral tálalom.

Kellemes időtöltést kívánok a konyhában, jövő héten újabb finomsággal jelentkezem.

Rita asszony

Még több cikk

Marhajó bográcsos étel

Marhajó bográcsos étel

Tuti siker

Tuti siker

Tuti siker

Tuti siker