Ha farsang, akkor fánk
Receptek

Ha farsang, akkor fánk

A napokban megrendezett Családi Farsangi Futás és Fánksütés kapcsán mi mást is ajánlhatnék ezen a héten, mint egy klasszikus szalagos fánkot.

Farsangi fánk

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dl tej, 3 dkg élesztő, 2 tojás sárgája, 5 dkg vaj olvasztva, 2 evőkanál porcukor, pici só

Elkészítés: Langyos  tejben az élesztőt egy kis cukorral felfuttatom. A liszthez hozzáadom a tojások sárgáját, a  maradék porcukrot, a vajat, a sót, esetleg 1 evőkanál rumot, és a felfuttatott élesztőt.  Alaposan összedolgozom, amikor  a tészta elválik az edény falától, ruhával letakarva, langyos helyen fél órát kelesztem. Miután megkelt, lisztezett deszkán 1 centi  vastagra nyújtom, majd kiszaggatom. Ekkor letakarva pihentetem még 10 percig. Ezután  a fánkok közepére egy-egy mélyedést nyomok  az  ujjammal, és ezzel a felével lefelé  rakom  bele a bő, forró olajba. A sütés kezdetén az edényt lefedem, amikor átfordítottam a fánkokat,  fedő nélkül sütöm tovább. Szalvétára vagy konyhai papírtörlőre kiszedem, porcukorral, lekvárral tálalom.

Kellemes időtöltést kívánok a konyhában, jövő héten újabb finomsággal jelentkezem.

Rita asszony

Még több cikk

Süssünk rémséges tortát!

Süssünk rémséges tortát!

Tuti siker

Tuti siker

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel

Tuti siker

Tuti siker