Ezzel várjuk a tavaszt
Receptek

Ezzel várjuk a tavaszt

Finom zöldségek és ízletes hús keveréke, rizzsel összeforgatva. Szeretettel ajánlom olvasóinknak ezen a héten ezt a klasszikus egytálételt.

Tavaszi rizses pulyka

Hozzávalók: 70 dkg pulykamell vagy combfilé, 2 fej vöröshagyma, 2-3 ek étolaj, 1 tk zúzott fokhagyma, 1 nagyobb sárgarépa, 10-15 dkg zöldborsó, 1 ek ételízesítő (vagy 1,5 liter alaplé), 6-8 szál petrezselyemzöld, 1/2 tk őrölt bors, 2 csésze rizs

Elkészítés: A pulykahúst kisebb kockákra vagy ízlés szerint csíkokra vágjuk. A felaprított vöröshagymát olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a húst, a fokhagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd további 6-8 percig együtt pároljuk. Ezután fűszerezzük borssal, hozzáadjuk az alaplét vagy az ételízesítőt 1,5 liter vízzel, majd legalább 1 órán át fedő alatt lassú lángon főzzük. A menet közben elpárolgott levét picike vízzel pótoljuk. Miután a hús már majdnem megpuhult, beleszórjuk a zöldborsót és a rizst, felforraljuk és készre főzzük. Ezután elzárjuk a lángot és 4-5 percenként rákeverve/átforgatva hagyjuk, hogy a rizs megpuhuljon és szilárddá váljon az étel állaga. Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

Azt gondolom, ez megint egy olyan fogás, amivel nem lehet mellélőni, ha a családunknak vagy vacsoravendégeinknek szeretnénk kedveskedni.

Még több cikk

Ízletes tokány, Katától

Ízletes tokány, Katától

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász

Egy finom ebéd

Egy finom ebéd