Receptek
Tuti siker
Szerintem a legtöbben már nagyon vártuk a jó időt és a friss ízeket. Azt mondom, készítsünk egy finom zöldséges-húsos fogást!
Zöldbabos pulykaragu
Hozzávalók: 50 dkg pulyka felsőcomb kockára vágva, 1 nagyobb vöröshagyma, 25 dkg fagyasztott zöldbab, 2-4 evőkanál olaj, 3 dl paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors
Elkészítés: Az apróra felkockázott hagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, a fűszereket és lefedve addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Ezt követően hozzáadjuk a zöldbabot és pár percig együtt főzzük. Tetszőleges körettel tálaljuk, én most kuszkuszt készítettem hozzá.
Kellemes időtöltést kívánok a konyhában, jövő héten újabb finomsággal jelentkezem.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila