Cuki ez a cukkini
Receptek

Cuki ez a cukkini

Bár tisztában vagyok vele, hogy családomhoz hasonlóan a magyar emberek többsége inkább a húsból készült ételeket részesíti előnyben, igyekszem időről időre egy-egy kizárólag növényi alapanyagból összehozott finomságot az asztalra tenni. E havi menüsoromba egy tartalmas, cukkíniből sütött ételt „csempésztem be”. Részletek a tovább gomb mögött.
Káposzta helyett karalábé
Receptek

Káposzta helyett karalábé

Biztosan Önök is elgondolkodtak már azon, hogy egy-egy apróbb változtatással mennyire új dolgokat lehet alkotni a konyhában. Vegyük most alapul a magyar családok egyik kedvenc ételét, a töltött káposztát. Mi a helyzet, ha el szeretnénk készíteni, de éppen nincs otthon káposztánk? Semmi baj, bátran helyettesíthetjük más növénnyel is, jelen esetben karalábéval.
Leves tökből és szalonnából
Receptek

Leves tökből és szalonnából

A leggyorsabban elkészíthető ételek közé tartoznak a krémlevesek. Családomban is tapasztalom, hogy egyre népszerűbbek a különféle zöldségekből főzött, leturmixolt folyékony előételek. Biztosan Önök is felfedezték már, hogy megérkezett a piaci standokra a sütőtök. Mint neve is mutatja, elsősorban megsütve szoktuk fogyasztani, ám higgyék el, levesként is népszerű lesz a családi ebédeken.
Hull a szilva a fáról...
Receptek

Hull a szilva a fáról...

...egyenesen bele a héten elkészítendő lepényünkbe. Augusztusi menüsorunkat egy igazán üdítő édességgel zárjuk, mely egyaránt népszerű a gyümölcsök és a sütemények kedvelői között is.
Tészta Popeye ajánlásával
Receptek

Tészta Popeye ajánlásával

Egytálétel villámgyorsan? Az előző heti, szabolcsi töltött káposztánk után ezúttal egy könnyedebb ételt ajánlok a háziasszonyok figyelmébe. Nyáresti vacsorának is kiválóan megfelel mostani finomságunk, melynek elengedhetetlen része a friss spenót.
Töltike...darával is töltik-e?
Receptek

Töltike...darával is töltik-e?

Amilyen pici, olyan finom. Így is jellemezhetném a héten elkészítendő ételt, mely ugyan töltött káposzta névre „hallgat”, de még véletlen sem keverhető össze azzal a hagyományos étellel, amit Kiskunhalason olyan előszeretettel készítenek. Ezeket az apró káposztafalatkákat elsősorban Szabolcs-megyében helyezik az étkezőasztalra a háziasszonyok. Van olyan ház, ahol a vasárnapi reggelik elképzelhetetlenek e finomság nélkül.
Halasi Finom Falatok
Receptek

Halasi Finom Falatok

A TV Paprika kiskunhalasi forgatásán készítette el Sós Dezső mesterszakács a Halasi Finom Falatokat. Ennek a receptje a tovább gomb mögött tekinthető meg.
Folyékony, de krémes…
Receptek

Folyékony, de krémes…

Bízom benne, hogy a nyári időszakban sikerült elkészíteni az elmúlt hetekben ajánlott ételeket! Augusztusban négy finomságot ajánlok a kedves Olvasók figyelmébe, melyek közül az első egy krémleves lesz. Rövid idő alatt megfőzheti bárki, s az ízletes „betétekkel” talán még azok is kedvet kapnak hozzá, akik eddig nem túlságosan rajongtak a növényekből készült ételekért.
Nyári piknikkosár
Receptek

Nyári piknikkosár

Nagy öröm a mai rohanó világban, ha egy teljes napot, hétvégét együtt tudunk tölteni családtagjainkkal. Ha úgy döntünk, hogy a közös program részeként strandra vagy kirándulni megyünk, felmerülhet a kérdés, milyen csemegével csökkentjük majd éhségünket, messze a konyhánktól. Semmi gond, pillanatok alatt összeállíthatunk egy tartalmas piknikkosarat, amit magunkkal vihetünk bárhová. Ezúttal a jól ismert vagdalt egy különleges változata, némi gyümölcs és néhány pikáns kis tésztafalatka kerül majd a repertoárba.