Tészta Popeye ajánlásával
Receptek

Tészta Popeye ajánlásával

Egytálétel villámgyorsan? Az előző heti, szabolcsi töltött káposztánk után ezúttal egy könnyedebb ételt ajánlok a háziasszonyok figyelmébe. Nyáresti vacsorának is kiválóan megfelel mostani finomságunk, melynek elengedhetetlen része a friss spenót.

Spenótos tészta

Hozzávalók: 25 dkg tészta, 0,5 kg friss spenót, 10 dkg margarin, 4 cikk fokhagyma, só, bors, reszelt parmezán, tejszín, ételízesítő

Elkészítés:A tésztát felforrósított, sózott vízben kifőzöm. Lecsepegtetem, és egy tálalóedényre öntöm. A margarint megolvasztom, és néhány perc alatt megpárolom rajta a spenótot. Áttört fokhagymával, sóval, borssal fűszerezem, majd  a tejszínnel felengedem. Végül a tésztával összekeverem. Reszelt parmezánnal megszórva tálalom.

Húsimádó Olvasóimat megnyugtathatom, a spenótos tészta gazdagítható darált hússal is. Akkor először a husit pirítom meg, fűszerezem és rárakom a spenótot, majd a tejszínt. Mindössze néhány percre van szükség ahhoz, hogy elkészítsük ezt a finomságot. Egy hét múlva egy gyümölcsös édességgel zárjuk augusztusi menüsorunkat. Kérdéseiket, ötleteiket továbbra várom a ritarecept@freemail.hu címen.

Rita asszony
fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Könnyed gasztrotipp

Könnyed gasztrotipp

Krémesítjük a krumplit

Krémesítjük a krumplit