Receptek
Egy nem létező étel
Legtöbbször kreatívnak kell lennünk a konyhában. A hűtőben, spájzban lévő alapanyagokból mindig izgalmas kitalálni, mi is legyen végül az ebéd. E heti ajánlatom alapötlete, gyakorlatilag így született meg.
Milánói gnocchi
Hozzávalók: 25 dkg csiperke, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg sonka, 1 tk oregano, 1 tk bazsalikom, 3 dl passata, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg tetszőleges sajt, 1 csomag gnocchi
Elkészítés: Egy forró serpenyőben a vékonyra szeletelt gombát lepirítjuk, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát és fokhagymát. Ha kicsit már lepirult, akkor mehet rá a csíkokra vágott sonka. Ha sonka is kapott egy kis színt, akkor hozzáöntjük a passátát. Sózzuk, borsozzuk és oregánóval, bazsalikommal ízesítjük. A gnocchit a csomagoláson jelzett módon megfőzzük. A kész ragut összeforgatjuk a kifőtt gnocchival. Megszórjuk jó sok reszelt sajttal és melegen tálaljuk.
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila