Forró csokit a barackra
Receptek

Forró csokit a barackra

A gyümölcsös sütemények az év bármely szakában finomak és népszerűek. Ezúttal barackkal ízesítem heti finomságunkat, mellyel nem csak családunkat, vendégeinket is bátran megkínálhatjuk. Sütésre fel!

Barackos-túrós szelet

Hozzávalók:

Tészta: 2 tojás, 10 ek cukor, 10 ek liszt, 1 cs sütőpor, 10 ek tej, 10 ek olaj.

Túrókrém: fél kg túró, 2 ek dara, 2 tojás, mazsola, 5 cs vaníliás cukor, ízlés szerint kristálycukor, citrom reszelt héja, 1 kg felezett őszibarack

Elkészítés:

Tészta: Minden hozzávalót  egy keverőtálban  jól összekeverem. Egy tepsi alját kivajazom,  és beleöntöm hozzávalókat. Nem kell, hogy nagyon vastag legyen a tészta. Kicsit elősütöm, majd ráteszem a túrókrémet és a barackot.

Túrókrém:
A túrót kikeverem a tojásokkal, a vaníliás cukorral, mazsolával. Hintek  rá egy kis darát, hogy ne folyjon, ezzel is jól elkeverem. Reszelek bele citromhéjat. Nem kell, hogy nagyon édes legyen a krém, mert a tészta elég édes. Amíg a tésztát elősütöm, a túrókrémet hagyom állni a hűtőben. A barackokat félbevágva, (a gömbölyű felükkel felfelé) elhelyezem  egymás mellé (úgy hogy egy szelet kb akkora lesz, mint a barack). Visszateszem a sütőbe és 180 fokon kb 20 percig sütjük. Mikor elkészült, olvasztott csokoládéval locsolom meg, mely páratlan ízt és kívánatos külsőt kölcsönöz a sütinek. Jó étvágyat!

Gyümölcs és csoki együtt, egy finom édességben. Mi kellhet még? Pár éhes családtag, akik „rávetik” magukat a frissen elkészített sütire. Kérdéseiket, ötleteiket, javaslataikat a ritarecept@freemail.hucímen várom! Kellemes időtöltést kívánok a konyhában!

Rita asszony
fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász

Könnyed gasztrotipp

Könnyed gasztrotipp

Ezzel várjuk a tavaszt

Ezzel várjuk a tavaszt