Egy tálnyi nyári felfrissülés
Mivel június öt hétből áll, úgy döntöttem, hogy a megszokott, négyrészes menüsort kibővítem egy új kategóriával, a salátával. Nyár lévén nem lesz nehéz dolgunk, a hozzávalókat könnyedén beszerezhetjük a piacon vagy az áruházak zöldségosztályáról. Az újburgonyából készített finomságot egyenesen a hűtőből tehetjük családunk elé az étkezőasztalra, így a kánikulában igazi felfrissülést nyújthat fogyasztása. A saláta önmagában is megfelel egy nyári vacsorára, de sült- vagy grillezett húsokhoz köretként is kiváló lehet.
Színes újburgonya saláta
Hozzávalók: 60 dkg apró újburgonya, 20 dkg zöldbab, 4 db közepes paradicsom, 1 db lila hagyma, 1 cs. zöldhagyma
Öntet : víz, só, cukor, ecet, őrölt színes bors, 1cs. petrezselyem, 1-2 kanál étolaj
Elkészítés: A burgonyát sós vízben megfőzöm, kihűtöm, félbevágom, salátástálba teszem. A zöldbabot sós, fokhagymás vízben kb. 2 centis darabokra vágva roppanósra főzöm. Hozzáadom a burgonyához. Ezután a lilahagymát szeletekre vágom, a paradicsomot vékony cikkekre szelem, és feldarabolom a zöldhagymát. Mindezt a burgonyával és a zöldbabbal összekeverem. Aprított petrezselyemmel megszórom. Összekeverem az öntethez valókat és meglocsolom vele a salátát. Jól lehűtve tálaljuk.
Ugye, milyen gyorsan és egyszerűen készíthetünk nyári finomságot? A hozzávalók listája természetesen ízlés szerint bővíthető, variálható. Ha kérdése, ötlete, javaslata van, netán némi módosítással készítette el a salátát, és megosztaná a receptet, írjon levelet a ritarecept@freemail.hu címre!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila