Halasi Finom Falatok
A TV Paprika kiskunhalasi forgatásán készítette el Sós Dezső mesterszakács a Halasi Finom Falatokat. Ennek a receptje a tovább gomb mögött tekinthető meg.
Hozzávalók 10 főre:
60 dkg friss sertés tarja, 20 dkg sertés máj,30 dkg szűzpecsenye,40 dkg sertés oldalas,40 dkg sovány, húsos dagadó,30 dkg vöröshagyma,5 dkg fokhagyma,2 db babérlevél,1 kávéskanál őrölt bors,1 db sertésvelő,1 csapott kanál ételízesítő,1kg savanyú káposzta,10 dkg füstölt szalonna,60 dkg házi tarhonya,20 dkg sertés zsír
Elkészítés módja:
A húsokat közepes kockákra /kb. 2 cm/ daraboljuk. Összedaraboljuk a vöröshagymát és a fokhagymát is. Egy nagyobb lábasban zsiradékot forrósítunk, beletesszük a húsokat és a hagymát is. Sózzuk, borsozzuk és a babérlevelet is rátéve, sűrűn kevergetve fedő alatt elkezdjük párolni. Amíg a hús párolódik, elkészítjük a káposztás tarhonyát. A füstölt szalonnát összekockázzuk, majd felét a tarhonyára, a másik felét a kissé kiáztatott savanyú káposztára tesszük. A tarhonya alá teszünk egy kevés zsiradékot, kissé megpirítjuk, sózzuk, felöntjük vízzel és majdnem puhára főzzük. Közben a káposzta alá is teszünk egy kis zsiradékot és a szalonnával 15-20 percig pároljuk, majd a tarhonyával összekeverjük és készre pároljuk. Ha a hús leve kezd elfőni, utána öntünk egy keveset. A mikor a hús már majdnem kész, belerakjuk a darabolt májat, és a hártyától megtisztított, összedarabolt velőt is. Megszórjuk ételízesítővel, majd ha kell, után ízesítjük sóval és borssal. Ha kész a káposztás tarhonyával melegen tálaljuk.