Halas bemutatkozott a Szent György Napokon
Közélet

Halas bemutatkozott a Szent György Napokon

Elkezdődött a 25. Szent György Napokon a Miénk itt a tér elnevezésű programsorozat, amelynek keretében Kiskunhalas is bemutatkozik. Sepsiszentgyörgy megmozdult, sok százan fordultak meg az unitárius templom melletti területen, ahol a Kiskun Táncegyüttes két tagja, Sallay Laura és Mándity László is nagy sikert aratott fellépésük alkalmával. 

 
 
 
 
Bár kora hajnalban -1 Celsiust mértek Sepsiszentgyörgyön, néhány órával később viszont verőfényes napsütésben nyílt meg a 25. Szent György Napok keretében a testvérvárosoknak bemutatkozási lehetőségeket kínáló Miénk itt a tér elnevezésű programsorozat. Az ünnepélyes megnyitó különlegessége volt, hogy ott volt és a jelenlévőkkel elmondatta az egri hősök esküjének szövegét Dobó  István tiszteletbeli várkapitány. 
A délelőtt folyamán lépett színpadra a Kiskun Táncegyüttes párosa, Sallay Laura és Mándity László, akik nagy sikert arattak rábaközi és somogyi koreográfiákkal. A kiskunhalasi standon a városmarketing iroda termékeit mutatjuk be, a Szőke Pincészet jóvoltából pedig borokat lehetett kóstolni. Nagy sikere volt a Halasi Média és Kultúra Kft. kiadásában megjelent falinaptárnak. 
Pénteken több százan fordultak meg a helyszínen. Voltak olyan vendégeink is, akik jártak már Kiskunhalason és megoszthattuk egymással egy-egy szüreti fesztivál élményét. Leginkább a strand és a gyógyvíz iránt érdeklődtek, örömmel fogadták a hírt, hogy a közelmúltban megkapta városunk a gyógyhely minősítést. Megérkezett a rendezvényre Fülöp Róbert polgármester is. A Miénk itt a tér rendezvény holnap folytatódik.
Jáger Levente