Nem lehet akárhová ragasztani
Közélet

Nem lehet akárhová ragasztani

Halason vége az összevissza ragasztgatásnak. A lakossági hirdetményeket már csak a kijelölt felületekre lehet elhelyezni. A városban egyelőre három ilyen hely van. Most még jön egy türelmi idő, de aztán szankcionálnak.

 

Egyelőre még csak pár felhívást tűztek ki a lakossági hirdetőtáblára, pedig innentől mindenkinek ezt kell használnia. Ilyen felületek jelenleg a piac sarkánál, a Bercsényi utcában, valamint a Kanizsa téren lettek felállítva, de ha igény mutatkozik rá akár még más helyekre is tesznek. A táblák egységesek, hogy mindenki könnyen felismerje azokat. A rendelet módosítás a táblák kihelyezésével életbe lépett, ez az jelenti, hogy innentől tilos a fákra, falakra, villanyoszlopokra és bármilyen más közterületi felületre hirdetményeket elhelyezni.

hirdeto 01

Aki nem tarja be az új szabályokat a türelmi idő után szankciókra számíthat. A lakosságin kívüli egyéb hirdetményekre, plakátokra hasonló szabályok vonatkoznak. Ezek a hirdetőfelületek még nem kerültek kihelyezésre, de hamarosan ezeket is szeretnék használatba állítani. A plakátok elhelyezését 14 vitrin fogja szolgálni. A város minden körzetében jelöltek ki ilyen helyeket.

Szöveg-fotó: Fehér Erika