(►) Folyamatos karbantartás a játszótereken
Közélet

(►) Folyamatos karbantartás a játszótereken

Az évek során több mászóka és hinta is balesetveszélyessé vált a Semmelweis téri játszótéren, így a Városgazda Zrt. az elmúlt időszakban a javítás idejére lezárta a parkot. A javítási munkálatokat követően a gyermekek ismét birtokba vehették a játszóteret, ám pár nappal később egy anyuka a legnagyobb közösségi oldalon bejegyzést tett közzé, mely szerint az egyik eszköz továbbra is veszélyt jelenthet a kicsikre. Egy csavar állt ki a mászókából, ám az apró hibát azóta már helyrehozták, így nyugodt szívvel vihetik gyermekeiket a szülők a Semmelweis téri játszótérre.

Szilágyi Mihály, a Halasi Városgazda Zrt. ágazatvezetője elmondta, hogy az Erzsébet királyné téri játszótéren is szükség van néhány apróbb felújításra. Ott jártunkkor a szülők, nagyszülők azt kérdezték, mikor kerül vissza a helyére a nagy népszerűségnek örvendő kötélhinta. A Városgazda Zrt. szakembere azt mondja, már nem kell sokat várni a felújított játszótéri elemre.

- Egy játszótér felújításokra szakosodott cég vizsgálata alapján a kötél, ami a hinta fő eleme, már nem szabványos, hiszen az évek során elhasználódott. A hintát így elvitték, de a hét folyamán már vissza is kerül a teljesen felújított játék az Erzsébet királyné téri parkba – mondta lapunknak Szilágyi Mihály.

jatszani02

A szakemberek azt kérik a szülőktől, hogy ha felfedeznek bármelyik kiskunhalasi játszótéren valamilyen apró hibát, a mielőbbi megoldás érdekében a közösségi oldalakon való véleménynyilvánítás helyett inkább közvetlenül a Városgazda Zrt-t értesítsék a 77/ 423-403 telefonszámon.

jatszani03

Szöveg-fotó: Szőri Attila