Nem főznek, csak melegítenek
Közélet

Nem főznek, csak melegítenek

Jelenleg üres a Bernáth Lajos Kollégium étkezője és konyhája. Az eddig megszokottól eltérően, a kollégistáknak ezentúl nem ott főznek majd. A kollégiumi konyha az előző tanév végéig gond nélkül üzemelt, szeptembertől azonban már a fotóinkon látható MÁV konyháról kapják az ételt.

- A szorgalmi időszak végéig gond nélkül működött a főzőkonyha a kollégiumban. A nyár közepén hallomásból tudtam meg, hogy melegítőkonyhává alakítják át. A mai napig nem kaptam semmilyen hivatalos értesítést ezzel kapcsolatban – mondta el weblapunknak Nagy Ernő kollégiumigazgató a tanév indulása előtt.

A tanév megkezdése után a kollégiumban lakó fiataloknak naponta több alkalommal is itt étkeznek. Az igazgató reméli, hogy a korábban megszokott minőségű és mennyiségű étel kerülhet majd a diákok tányérjára.

mavkonyha02

- Én nagyon bízom abban, hogy semmilyen jelentős változást nem érzékelnek majd a fiatalok. Ha továbbra is azon a színvonalon kapják az ellátást a gyerekek, ahogy eddig, akkor semmiféle kifogásunk nem lehet – fejtette ki az intézményvezető.

mavkonyha 03

A Csipke Hotelhez tartozó MÁV konyháról érkezik ezen túl az étel a Bernáth-kollégiumba és az ott főzött ebédet eszik a Fazekas-iskolába járó gyermekek is. Nagy-Bibliáné Papp Andrea élelmezésvezető kérdésünkre elmondta, hogy ezentúl még több dologra oda kell figyelniük a menüsor összeállításakor, hiszen szeretnék, ha a diákok az előírtak szerint a legegészségesebb módon tudnának táplálkozni a tanév során.

mavkonyha04

Szöveg-fotó: Szőri Attila