Világbajnoki találkozó a Csipkeházban
Közélet

Világbajnoki találkozó a Csipkeházban

Kiskunhalas vendége volt szerdán délelőtt és kora délután Hirling Zsolt világ- és Európa-bajnok evezős, akit Kuris István László kalauzolt körbe a városon. A Csipkeházban, aztán egy rendhagyó találkozó keretében a kiváló sportoló a 75. születésnapját ünneplő Tabajdi Józseffel beszélgetett. Zsoltot természetesen beavatta a csipkekészítés rejtelmeibe is Szécsiné Rédei Éva igazgató.

 
Két sportlegenda nagy találkozása volt szerdán délelőtt a Csipkeházban. A Kiskunhalason vendégeskedő Hirling Zsolt olimpikon, világ- és Európa-bajnok evezős és a 75. születésnapját ünneplő Tabajdi József ultrafutó randevúját Kuris István László és Józsi bácsi fia szervezte le úgy, hogy az érintett nem is tudott az egészről. Nagy volt a meglepetés, amikor a két sportember találkozott egymással. Zsolt személyesen köszöntötte a halasiak ikonját, akivel gyorsan ki is cserélték futótapasztalataikat. Sőt, Józsi bácsi egy novemberi versenyre meg is invitálta az olimpikont.
A 75. születésnapját ünneplő sportolónak Fülöp Róbert polgármester és Farkas Dániel alpolgármester adta át a város ajándékait. Ezt követően Hirling Zsolt a Csipkeház igazgatónőjének, Szécsiné Rédei Évának a társaságában ismerkedett meg a halasi hungaricum történelmével és a kiállított remekekkel. A látogatás emlékére egy csipkét kapott ajándékba az olimpikon. A világbajnok ezen kívül több iskolát is meglátogatott, a részletekről a ma esti híradóban és a jövő heti Halasi Tükörben számolunk be.
Jáger Levente
Fotók: Kovács Iván