Simán az Epreskert utcában
Közélet

Simán az Epreskert utcában

Tizenöt év után kapott aszfaltutat az Epreskert utca, kellett ehhez egy testületi döntés, a lakosság összefogása, anyagi áldozatvállalása és az önkormányzat segítsége. A közel 30 millió forintot beruházás kivitelezője a Halasi Városgazda Zrt. volt, mint a kedd délelőtt ünnepélyes átadón kiderült, jövő héten a Petőfi utcát avatjuk, még az idén elkészülhet a Tormássy utca aszfaltozása is. 

 
 
 
Már 2001-ben ígérték, de csak csak a napokban valósult meg az Epreskert utca aszfaltozása. A képviselő-testület jó másfél éve döntött arról, hogy lehetőség van útépítési közösségeket létrehozni egy adott utcában, amelyek aztán vállalják az anyagi áldozatot is a megvalósítás érdekében. Az önkormányzat pedig a lakossági hozzájáruláshoz adja a saját forrását. Kamara Anikót választották az Epreskert utca lakói, ő képviselte az érdekeiket. Azt mondja, a kezdet nem volt könnyű, mert nem mindenki hitt a megvalósulásban. Bizalmat kapott, amiért rajtunk keresztül is köszönetet mondott mindenkinek.
A közösség ereje azonban megmutatkozott, az érintett 55 ingatlantulajdonos közül 38 vállalta a közreműködést, így megindulhatott a beruházás. A Halasi Városgazda Zrt. 600 méternyi aszfaltcsíkot készített a gödrök, homok helyére. A vízelvezetést árkokkal oldották meg- derült ki a kedd délelőtti avatón, amelyre az érintett lakók közül is többen eljöttek. Elhangzott az is, hogy a jövő héten adják át a gyűjtőút-felújítási program második elemeként a Petőfi utcát, és a közbeszerzés vége felé jár a Tormássy utcaiak terve is, ott még idén megépülhet az út, hasonló konstrukcióban, mint az Epreskert utcában. További részletek az esti Híradóban és a szerdai Halasi Tükörben.
Jáger Levente