Petőfi után a Jókai utca következik
Közélet

Petőfi után a Jókai utca következik

Elkészült a Petőfi utca felújítása is, a „város legrosszabb állapotú útja” jelző már a múlté, a több mint 400 méteren  sima aszfalt várja a kerékpárosokat, autósokat. Kedden délután Fülöp Róbert polgármester és Farkas Dániel alpolgármester adta át jelképesen az elkészült szakaszt a körzet képviselőjének, Kuris István Lászlónak, aki szerint a halasiak már nagyon várták ezt a beruházást. A következő felújított gyűjtőút a Jókai utca lesz majd 2017-ben.

 
 
Hat hét alatt elkészült a Soltút a kivitelezéssel, alvállalkozók, többek között a Halasi Városgazda Zrt. közreműködésével megújult a Petőfi utca több mint 400 méteres útja. Az elmúlt években csak kátyúzás volt ezen a szakaszon és volt olyan rész, ahol több volt a mélyedés, mint a szilárd burkolat. Ennek vetett véget a beruházás, amely 25 milliós pályázati forrás és a város költségvetésében elkülönített keretből valósulhatott meg, összesen 37 millió forintos értékben.
Kedden délután Fülöp Róbert polgármester és Farkas Dániel alpolgármester adta át jelképesen az elkészült utat a körzet képviselőjének, Kuris István Lászlónak. A városvezető itt jelentette be, hogy a gyűjtőút-felújítási program következő állomása 2017-ben a Bajza, a Petőfi utca után a Jókai utca lesz. Hozzátette: változott az ütemterv, ugyanis két év múlva a Szent Imre utcát szeretnék korszerűsíteni, de ehhez még egyeztetések kellenek.
Farkas Dániel alpolgármester arról beszélt, hogy még az idén megvalósult egy újabb lakossági útépítés. A Tormássy utcában a közbeszerzés első része lezárult, jövő héten szerződést kötnek a kivitelezővel, amely aztán már munkához is láthat majd. 
Kuris István László szerint 2014. októbere óta, amikor is elkezdte a képviselőséget több mint 40 millió forintos fejlesztés volt a körzetben. Beszámolt arról is, hogy már készülnek a Csendes-köz lakói, akik szintén szeretnének útépítési közösséget létrehozni. Külön öröm, hogy a Szép utca sarkán egy új, kulturált buszmegállót is kialakítottak. 
Jáger Levente (GALÉRIA)