Közösen visznek fényt a sötét mindennapokba

A különböző felekezetekbe tartozó hívek tegnap este az alsóvárosi katolikus templomban gyűltek össze, hogy közösen vegyenek részt az ökumenikus imahét idei első kiskunhalasi eseményén. Vasárnap estig különböző helyszíneken más és más egyház képviselőinek gondolatait hallgathatják meg az érdeklődők.

 
A nyitóeseményen először Finta József érseki helynök köszöntötte az egybegyűlteket. Beszélt az ökumenikus imahét történetéről, fontosságáról és ismertette, hol és mikor találkozhatnak egymással a hívek a hét folyamán.
imahet01
Ezt követően a különböző felekezetekbe tartozó hívek négy rövid történetet olvastak fel a Bibliából, majd Édes Árpád református lelkész megtartotta az idei eseménysorozat első közös istentiszteletét.
imahet06
Gondolatai középpontjában a kereszt állt, beszélt Pál apostolról és az ő cselekedeteiről, végül pedig arra kérte a híveket, gyújtsanak közösen egy-egy szál gyertyát, és a hit fényét vigyék el a világ sötétségébe.
imahet02
A városi ökumenikus események egész héten este 6 órakor kezdődnek. Hétfőn, kedden és szerdán a baptista templom ad otthon az istentiszteleteknek, ahol Kőhegyi Dániel római katolikus káplán, Bödecs Pál református lelkész, majd Friebert Tibor baptista lelkész hirdet igét. Csütörtöktől a református imaházban lesznek az ökumenikus ima alkalmak, ahol Honti Irén evangélikus lelkész, Berki József római katolikus káplán, Balogh Róbert református lelkész osztja meg a jelenlévőkkel gondolatait, végül a záró istentiszteletet Finta József római katolikus plébános vezeti.
imahet04
Szöveg: Szőri Attila
Fotó: Anda Péter (galéria)