Képek 0-24-ig és zene…
Kultúra

Képek 0-24-ig és zene…

A Szabadkai Kulturális Napok rendezvénysorozat folytatódott Kiskunhalason. Csütörtökön este Szerda Zsófia fotóiból nyílt kiállítás, Bencsik Orsolya ajánlásával, majd az Ethnokor koncertezett a kaszinóudvarban.

Szerda Zsófia kiállításának címe: 0-24. Ez egyrészt utal Szabadka hívószámára, másrészt arra, hogy a fotózás éjszakától reggelig bármikor történhet.

- Nem egy tematika alapján választottam képeket. Hoztam fekete-fehéreket és színeseket. Olyanokat, amik befogadhatóak, mégis izgalmasak. Az utcai fotográfia, a spontán képkészítés, ami engem igazán érdekel – árulta el a fotográfus.

ethnok

A megnyitót az Ethnokor játéka is színesítette a Közösségek Háza Forrás-termében. Kis idő múlva már a kaszinóudvarban koncertezett a zenekar. A balkáni blokk mellett új magyar és szerb számok is elhangzottak.

- Néhány nappal ezelőtt volt alkalmunk zenélni a kiskunhalasi bringatúra résztvevőinek. Itt, a városban már van egy közönségünk, van elvárás felénk. A hangzás ötvözet. A muzsikánk szűrőn, négy filteren, négy zenészen megy át. A szabadság nagyszerű, ugyanakkor felelősséggel is jár. Jobban szeretem, ha nem beszélünk meg mindent, kell egy kis improvizáció. A hangulat, a létrejövő energia, a közönség reakciója vezet minket. Ez a meghatározó a koncerteken – mondta Miroslav Jovancic az Ethnokor képviseletében.

közönség

A Szabadkai Kulturális Napok programjai folytatódnak a Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében. A Forrás Klub vendége a Közösségek Házában szeptember 8-án 18 órakor Mezei Zoltán szabadkai színész-rendező. A Szabway Színházi Társulás szeptember 29-én 19 órakor vendégszerepel Kiskunhalason előadásával. A helyszínen készült FOTÓINKAT most Ön is megtekintheti.

Szöveg: Pál László

Fotók: Anda Péter