A tévéseket szidta a bíróságon a betörő
Sziréna

A tévéseket szidta a bíróságon a betörő

Az újságírókat és a tévéseket szidalmazta, fenyegette és azt kiabálta a halasi bíróság folyosóján, hogy a rendőrök kényszerítették beismerő vallomásra, az a 28 éves soltszentimrei férfi, akit társával együtt azzal gyanúsítanak, hogy Kiskunhalason több belvárosi üzletbe és egy lakásba is betörtek. A férfit és 37 éves szabadszállási társát előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

Rövid idő alatt kattant a bilincs a 28 éves M. Levente és a 37 éves G. József csuklóján. Addig azonban számtalan helyre betörtek a belvárosban. Az eddigi információk szerint március elejétől közel tucatnyi üzletet törtek fel és vitték el a váltópénzt, de loptak alkoholt, cigarettát és mobiltelefont is. Az egyik belvárosi cukrászdát kétszer is feltörték rövid idő alatt, úgy tudni, egyik alkalommal sem tudtak elvinni semmit. Másik három üzletbe is megpróbáltak betörni, köztük egy dohánytrafikba, de a riasztó bejelezett, így elmenekültek a helyszínről.

Nem volt ilyen szerencséje annak a ruhakereskedőnek, akinek butikjából közel nyolcszázezer forint értékű divatárut loptak el. Betörtek egy ruhatisztítóba egy utazási irodába is, a legtöbb helyre a hátsó udvarok felöl lévő ablakokon keresztül jutottak be. Célba vettek egy dohánytrafikot is, azonban ott bejelzett a riasztó, ezért elmenekültek a helyszínről. Információk szerint több helyen is értékelhető felvételeket készítettek a biztonsági kamerák, ennek köszönhetően sikerült a nyomukra bukkanni. Egyes információk szerint a két férfinek feltehetően kábítószerre kellett a pénz, így próbáltak a leggyorsabban hozzájutni.

bilincs02

A halasi rendőrök egy hónapon át nyomoztak a tettesek után, míg nem sikerült a nyomukra bukkanni. Nem is kellett olyan messzire menniük, mint később kiderült, az elkövetők két emelettel a kifosztott butik felett laktak és alig egy utcasaroknyira azoktól az ületektől, ahova betörtek az elmúlt egy hónap alatt. Információink szerint tavaly ősszel vásárolták meg és újították fel a második emeleten lévő kétszobás belvárosi lakást. Elfogásuk óta, a nyomozókon kívül senki nem járt a lakásban és a szomszédok nem látták a ház előtt parkoló nagy értékű BMW-jüket sem. Úgy tudjuk, hamarosan zár alá vehetik az értékes járművet, hogy később legyen miből kártalanítani az üzlettulajdonosokat. A gyanúsítottakat előzetes letartóztatásba helyezte a Kiskunhalasi Járásbíróság.

A bíróság folyosóján M. Levente a letartóztatás után előbb a Halas TV stábját szidalmazta, fenyegette, majd az kiabálta, hogy a rendőrök kényszerítették a beismerő vallomásra, állítása szerint semmi köze a betörésekhez. A férfit az őt kísérő rendőrök és a városi vezető ügyész csitították le, majd elvezették a folyosóról a rendőrségi autóhoz. A letartóztatásról további részletek, a Halas TV csütörtök este 19 órakor kezdődő Híradójában.

További fotók ITT tekinthetők meg.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos