(►) Halasi tűzoltók a legerősebbek között
Sziréna

(►) Halasi tűzoltók a legerősebbek között

Bevetési ruhában átmászni egy három méter magas falon, hatkilós kalapáccsal ötven ütés, 90 kilós bábú húzása 60 méteren keresztül. Ez csak néhány feladat volt a TFA Nemzetközi Tűzoltóverseny résztvevőinek, amelyeket a két napos megméretés alatt teljesíteni kellett. Az orosházi eseményen a halasi Csernák Zsolt és Taskovics Sándor is a legjobbak között volt az embert próbáló küzdelemben.

 
Orosháza harmadszor lehetett házigazdája ennek a kőkemény versenynek, ahol nemcsak magyar, hanem cseh, szlovák, lengyel, osztrák és horvát tűzoltók is részt vettek. Kiskunhalas ketten képviselték a TFA-bajnokságon, Csernák Zsolt és Taskovics Sándor is rutinos résztvevőnek számít. A fiúknak nemcsak a hihetetlenül nehéz feladatokkal, hanem a kánikulai meleggel is meg kellett küzdeni. Palánkmászás, bábucipelés, ötven ütés egy hatkilós kalapáccsal, vízzel teli medencében húszkilós súlyokkal szlalomozni a bóják között.
De ezek csak kiragadott példák voltak a feladatok közül. Nem volt egyszerű egyik próbatétel sem, de jól mutatja a halasiak felkészültségét, hogy ott voltak a legjobbak között. Csernák Zsolt főtörzsőrmester (a fenti felvételen) saját kategóriájában a legjobb magyar volt, 55 versenyző közül. Taskovics Sándor főhadnagy a korcsoportjában a hatodik legjobb volt úgy, hogy a második nap a második legjobb időt érte el 32 nevező közül. (További részletek a szerdai Halasi Tükörben.)
Jáger Levente