Tűzifa-csalót kaptak el a rendőrök
Sziréna

Tűzifa-csalót kaptak el a rendőrök

Egy 30 éves pécsi férfit vettek őrizetbe a kiskunhalasi rendőrök, aki nem szállította le a megrendelt tűzifát, miközben a sértett a fa árának felét átutalta. A rendőrség az elmúlt időszakban több alkalommal is felhívta a figyelmet a tűzifával csalók jelenlétére, elfogni azonban csak ritkán sikerül őket.

 

 

Kiskunhalason és a környező településeken is évről évre visszatérő probléma, hogy a megjelenő alkalmi tűzifaárusok gépkocsiról árulják akciósan a tűzre valót, azonban rendszerint kevesebb fát pakolnak le, mint amennyiről az adás-vétel szól – hívta fel a figyelmet a csalás egyik módjára korábban Farkasné Wodring Zsuzsanna, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója.

 A mostani ügyben azonban a csalással gyanúsított pécsi illetőségű B. Gergely a megrendelt és fele részben előre kifizetett tüzelőnek való fát nem szállította le a sértettnek. A 30 éves férfit a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai november 16-án előállították és csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették.
A rendőrség korábban arra is figyelmeztetett, hogy nem csak a fával, a gázolajjal is ügyeskednek a csalók. Az üzletelők, elsősorban vállalkozásokat keresnek fel és kínálnak a töltőállomásokon a kiskereskedelmi árnál 10-15 forinttal olcsóbban nagy mennyiségű gázolajat. A Mol üzemanyag megrendelő lapjához hasonló nyomtatványt használnak a csalók, akik rendszerint átutalással kérik az összeget, de utólag nem szállítják le a vásárolt üzemanyagot.
Pozsgai Ákos
Képünk illusztráció