(►) Fazekasos diákok jártak televíziónkban
Közélet

(►) Fazekasos diákok jártak televíziónkban

Mindig öröm a Halas Televízió csapata számára, amikor érdeklődő gyermekek vagy felnőttek látogatnak el a stúdióba. Ezúttal a Fazekas Mihály Általános Iskolából érkezett két osztály, hogy megismerkedjenek a televíziós munka rejtelmeivel. A legbátrabb diákok ki is próbálhatták magukat különféle munkakörökben.

- Fontosnak tartjuk, hogy diákjaink időben megismerkedjenek a különböző szakmákkal, hivatásokkal, ezzel pedig könnyebben tudnak majd választani, ha továbbtanulás előtt állnak majd. A pályaválasztás nagyon fontos dolog, kihatással lesz egész életükre, ezért is látogatunk el minél több helyszínre az általános iskolás korosztállyal. Fontos kiemelni, hogy nem csak végzősökről van szó, mi már az alsóbb évfolyamokba járó diákjainkat is bevonjuk az ilyen programokba – tudtuk meg Csányi Andrea pedagógus.

A gyerekeket Jáger Levente, a Halasi Tükör és a Halas Televízió munkatársa kalauzolta végig a szerkesztőségen, stúdión. A fiatalok kipróbálhatták többek között, milyen súgógépről felolvasni a friss híreket, de az operatőr és a vágó munkájába is belekóstolhattak.

- Nekem fel kellett olvasnom egy szöveget, mégpedig az időjárás jelentést. Rögzítettük a hangomat, az osztálytársaim pedig visszahallgathatták. Nagyon jól éreztem itt magam, legjobban a súgógép tetszett – árulta el kérdésünkre Takács Anna diák.

Nem csak a diákok, hanem a velük érkezett pedagógusok is érdeklődve tekintették meg a különböző eszközöket, helyiségeket. Azt ígérték, a következő tanévben is visszatérnek a televízió stúdióba.