193-mal az 53-as főúton
Sziréna

193-mal az 53-as főúton

Egy hét alatt 2406 gyorshajtót mértek be a rendőrök Bács-Kiskunban. Kiskunhalas és a kisszállási körforgalom között eg VW-ről készült fotó, a megengedett 90 kilométer/óra helyett 193 kilométer/órás sebességgel haladt. Több olyan baleset is történt, amelyet ittas sofőr okozott, egyik ilyen Tompán volt.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményt adott ki az elmúlt hét közlekedésrendészeti eseményeiről. Ebből kiderült, hogy 2406 gyorshajtót mértek be, a szabálytalankodóknak legalább 39 ezer forint közigazgatási bírságot kell fizetniük, ám lesz olyan, aki ettől magasabb összegű büntetésre számíthat. Egy Volkswagen sofőrje, az 53-as főúton, Kiskunhalas és a kisszállási körforgalom között a megengedett 90 helyett 193-mal közlekedett. Neki  260 ezer forintos bírságot kell fizetnie.

Ismét több olyan autóvezető volt, aki ittasan ült a volán mögé, ráadásul balesetet is okozott. Tompa külterületén egy 54 éves helyi lakos közlekedett autójával. A férfi nem tett eleget jobbra tartási kötelezettségének, ezért a járműve érintőlegesen összeütközött egy szemből – szabályosan – érkező kocsival. A rendőri intézkedés során kiderült, hogy a férfi a vezetés megkezdése előtt szeszesitalt fogyasztott.