(►) 50 éves a Bajza ovi
Közélet

(►) 50 éves a Bajza ovi

Ünnepségnek adott otthont pénteken délután a Kiskunhalasi Bóbita Óvoda és Bölcsőde Bajza utcai tagóvodája. Az intézmény éppen ötven évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit, erre a jeles eseményre emlékeztek a meghívott vendégek társaságában az óvoda volt és jelenlegi dolgozói.

A megjelenteket az esemény házigazdája, Tóth István köszöntötte, aki nagyvonalakban felelevenítette a Kiskunhalasi Bóbita Óvoda és Bölcsőde Bajza utcai tagóvodájának elmúlt öt évtizedét, kiemelve a legmeghatározóbb pillanatokat.

Természetesen egy óvodai ünnepségről nem hiányozhatnak a legkisebbek sem. A mókus csoport tagjai több hete készültek arra a kis műsorra, amit most bemutattak a közönségnek. A produkcióért cserébe a kicsik jutalma hangos taps volt.

Szeriné Ferencsik Yvette, a Kiskunhalasi Bóbita Óvoda és Bölcsőde igazgatója beszédében kiemelte, milyen fontos mérföldkő egy intézmény életében az, hogy fél évszázada működik. Mint mondta, nagyon fontosak az ilyen találkozók, amikor generációk közösen idézhetik fel a múltat és tervezhetik meg a jövőt.

A város nevében Kuris István László alpolgármester fejezte ki örömét, amiért ilyen szép kort megélt ez az utóbbi években jelentős fejlesztéseken átesett óvoda. A városvezető nem érkezett üres kézzel, mesekönyveket és játékokat hozott a gyermekeknek.

A Bajza utcai óvoda tagintézmény igazgatója, Hardiné Grizák Ivett köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt 50 évben az intézmény dolgozói voltak, munkájukkal pedig hozzájárultak ahhoz, hogy generációk nőhessenek fel szeretetben, boldogságban az óvoda falai között.

Egy meglepetésre is sor került a mai ünnepségen. Nagy Czirok Sándorné Borbényi Margit vasdiplomát vehetett át. Meghatódva köszönte meg a megemlékezést, s mint weblapunknak elárulta minden egyes nap nagy örömmel érkezett meg az óvodába, mert tudta, olyan ez a hely, mintha csak haza menne.

A születésnap nem lenne igazi torta és tűzijáték nélkül. Mivel az óvoda madárbarát intézmény, stílusosan egy madárfészkekkel díszített, lombos fa került az édességre, amit közösen fogyasztottak el a jelenlévők. Ezt követően pezsgős koccintással zárult az esemény.

Az eseményről részletes összefoglalót tekinthetnek meg az érdeklődők a Halas Televízió hétfőn 19 órakor kezdődő Hírnapló című műsorában.