Halasi helytállás a bokszéjszakán
Archívum

Halasi helytállás a bokszéjszakán

A Magyar Köztársaság ifjúsági ökölvívó magyar bajnoksága kiskunhalasi megnyitóját követően azonnal ringbe szálltak a fiatal ökölvívók, akik az ország minden részéből érkezve városunkban bizonyítják, hogy ki a legjobb hazánk e legendás sportágában. Az első halasi versenyző, bár vereséggel, de mégis emelt fővel hagyta el a szorítót.

Bemutatkozott csütörtök este nyolc órakor az első halasi ökölvívó, Albert Ferenc, aki nagy csatában pontozással maradt alul Herczeg József kecskeméti versenyzővel szemben. A többszörös magyar bajnok és válogatott Herczeg egyértelmű esélyesként ment szorítóba. Lehoczki László, a rendező Halasi Box Club edzője értékelése a vereség ellenére pozitív volt: „Kétségtelen, hogy nem Feri lépett esélyesként a ringbe, de végig partiban öklözött. Beleszaladt egy ütésbe valóban, amely megingatta, ugyanakkor jól viselte és hősiesen küzdött sokkal nevesebb ellenfelével szemben a 64 kilósok között. Bízom a jó folytatásban és hogy sokan eljönnek a következő két napban az ország legrangosabb korosztályos bajnokságára.” – mondta a halasi edző.

A következő napokban izgalmas összecsapásokat láthat a közönség – hangsúlyozta a főszervező Halasi Box Club elnöke, Szabó Lajos: „Érdemes a selejtezőket, középdöntőket megnézni, mert sokszor jobb és látványosabb mérkőzéséket láthat a közönség, mint a döntőkön, ahol már a több napos küzdelem fáradtsága látható a mérkőző feleken. Biztatom a halasi bokszrajongókat, hogy jöjjenek ki a Vári Csarnokba és élvezzék e ritka szép küzdősport versengéseit élőben!”

Szöveg-kép: Kovács Iván

{phocagallery view=category|categoryid=218|limitstart=0|limitcount=0}