Dupla koncert, sikeres Őszi hacacáré Halas főterén (galéria)
Kultúra

Dupla koncert, sikeres Őszi hacacáré Halas főterén (galéria)

Ismét zenétől volt hangos a Bethlen Gábor tér. Az Őszi hacacáré keretében Kiskunhalason koncertezett a Blahalousiana valamint Szikora Róbert és az R-Go. A két koncertre sokan voltak kíváncsiak, kordonon belül és kívül egyaránt egy ritmusra mozogtak a lábak.

Az országos Őszi Hacacáré koncertsorozat fő célja az összetartozás közös megünneplése, amit hosszú elzártság után nagyon vártak a zenészek és rajongóik egyaránt. A Covid - járványveszély miatt elmaradtak a koncertek, a hagyományos fesztiválok, a kis közösségek tradicionális eseményei a búcsúk és a falunapok is.

Bányai Gábor országgyűlési képviselő közbenjárására a térségben négy ilyen koncert is szerveződött.

Az est első zenekara, a Blahalousiana főként a fiatalokat szólította meg. A 2012-ben alapított beat, soul, pop és rock elemeket ötvöző zenekar állandó részvevője a hazai fesztiváléletnek. A kiskunhalasi közönség a nagy slágerek mellett a most megjelent negyedik nagylemez néhány dalát is meghallgathatta.

Kitörő ovációval fogadta a közönség Szikora Róbertet és az R-Go-t. A gidák társaságában Szikora Róbert és zenekara visszarepítette a rajongókat a nyolcvanas - kilencvenes évek világába, a csikidám stílus feszes ritmusára „ballagott a katona” és felcsendült még sok ikonikus sláger, mint például a Szeretlek is, meg nem is.

A dalokat meg lehet hallgatni a lemezen, de az igazi az, amikor így a nagyszínpad előtt éled meg a pillanatot - mondta a koncertet megelőzően az alapító énekes.