(►) Elhunyt Szemerédi László
Közélet

(►) Elhunyt Szemerédi László

Fájdalmas veszteség érte a kiskunhalasi közéletet. Február 19-én elhunyt Szemerédi László, az ÁMK egykori alapítója, igazgatója, a kultúra mecénása. A hírt fia jelentette be a közösségi oldalán.

Egy jeles személyiség hagyta itt a földi világot, aki a kultúra ismerője, művelője, mecánása volt. Aki tudta, és értette is, hogy mi kellett az emberek szórakoztatására, kikapcsolódására. Tudása, felkészültsége, lobbi ereje mai szemmel nézve hihetetlen volt. A nyolcvanas, kilencvenes években igyekezett minden helyzetből a maximumot kihozni. Az ÁMK alapítója, igazgatója volt, akinek kiváló érzéke volt ahhoz, amit ma úgy hívunk, művelődésszervezés, programszervezés. Minden, akkoriban divatos sztárelőadó, az Eddától, a Bikiniig, a Neoton Famíliától az Első Emeletig a sportcsarnokban koncertezett. Kiállításokat, előadóesteket, közönségtalálkozókat szervezett.

Neki köszönhetjük még azt is, hogy létezik  a Halas Televízió, merthogy az első, döntő lépéseknél ott volt, mi több a mozgatórugójaként sokat tett az elindulásért. Pedagógusként tanított a II. Rákóczi Ferenc Mezőgazdasági Technikumban és a Szilády Áron Gimnáziumban is. Szemerédi László február 19-én hunyt el. Temetése március 8-án, 13 órakor lesz a katolikus temetőben. 

Szemerédi László huszonöt évvel ezelőtt nyilatkozott a Halas Televízió Koktél című műsorában. Az alábbi videóval emlékezünk rá, melyben a vele készült beszélgetést 16:12-től lehet megtekinteni.