Elkezdődött az országos bajnokság
Archívum

Elkezdődött az országos bajnokság

Nem sokkal ezelőtt, az ünnepélyes megnyitóval elkezdődött a Magyar Köztársaság ifjúsági ökölvívó magyar bajnoksága, amelynek Kiskunhalas lehet a házigazdája. A versenyre egyébként óriási volt az érdeklődés, a 69 kg-os súlycsoportban például 29-en neveztek, így a kevesebb mérkőzésekkel rendelkező sportolókat el kellett utasítani. Aki igyekszik, még odaérhet a halasi Albert Ferenc meccsére, aki a mai 16. párosításban egy kemény ellenfél, a kecskeméti Herczeg József ellen lép szorítóba.

Az utóbbi évek egyik legjelentősebb sporteseménye zajlik városunkban az elkövetkező három napban. A Halasi Box Club kapta a Magyar Ökölvívó Szövetségtől azt a megtisztelő feladatot, hogy házigazdája legyen a Magyar Köztársaság ifjúsági ökölvívó bajnokságának. A Szabó Lajos elnök vezette szervezőcsapat nagyon készült a jeles eseményre és ma délután az ünnepélyes megnyitóval el is kezdődött a bajnokság. A megjelent versenyzőket, edzőket, érdeklődőket Gyovai István polgármester köszöntötte, majd a főszereplők ringbe. Mivel óriási érdeklődés volt a verseny irányt, ezért a nyitónapra is 32 mérkőzés jut.

Szabó Lajostól megtudtuk, hogy összesen 121 érvényes mérlegelés volt, de a 69 kg-ban például 29-en szerettek volna elindulni. Itt az eddig megvívott mérkőzések alapján limitet hirdettek, így néhány ökölvívónak le kellett mondania a szereplésről. Már ma láthatunk halasi bunyóst a szorítóban, ráadásul a 64 kg-os Albert Ferinek nem is akármilyen ellenfelet hozott a sorsolás. Neki a kecskeméti, igen jelentős versenyzői múlttal és sikerekkel rendelkező Herczeg József ellen kell kivívnia a győzelmet. Feri tizenhatodikként bokszol a városi sportcsarnokban. Persze a többiek is készülnek: Babós Laci, Farkas Pista és Kertész Kovács Ádám éremesélyesként küzdhet, a remények szerint szépszámú hazai közönség előtt.

Kép-szöveg: Jáger Levente

{phocagallery view=category|categoryid=217|limitstart=0|limitcount=0}