Embercsempészeket ítéltek el Kiskunhalason
Sziréna

Embercsempészeket ítéltek el Kiskunhalason

Két embercsempész ellen hozott ítéletet a Kiskunhalasi Járásbíróság. A magyar és a litván férfi letöltendő börtönbüntetést kapott, de a végzés még nem emelkedett jogerőre. 

A Kiskunhalasi Járásbíróság gyorsított eljárás keretében ítélt el egy 55 éves magyar, valamint egy 50 éves litván embercsempészt, akiket a Kiskunhalasi Járási Ügyészség állított bíróság elé- közölte a Kecskeméti Törvényszék.

Az 55 éves vádlott augusztus 30-án, anyagi haszonszerzés reményében, szándékosan segítséget nyújtott Szerbiából illegálisan Magyarországra szökött 4 török állampolgárnak abban, hogy Ausztriába jussanak. Ennek érdekében a migránsokat egy személygépkocsiba felvette, azonban Balotaszállás külterületén a rendőrök feltartóztatták. A bíróság 3 év börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A litván férfi 2021. szeptember 2-án szándékosan segítséget nyújtott illegálisan Szerbiából Magyarországra szökött 10 szír és 10 kurd személynek abban, hogy Ausztriába jussanak. Ennek érdekében a migránsokat egy teherégépkocsiba felvette, azonban Kiskunmajsa térségében a rendőrök feltartóztatták. A bíróság 2 év börtönre és 4 év kiutasításra ítélte. Az ítéletek nem jogerősek.