Exluzív képek a kelebiai erdőtűzről – Gyújtogatás miatt nyomoz a rendőrség

A tűzoltók mellett több tucat rendőr és önkéntes, köztük a helyi futball-klub játékosai is részt vettek tegnap a Kelebia mellett tomboló erdőtűz oltásában. Pozsgai Ákos, a Halasmédia munkatársa a tűzoltókkal együtt jutott be a tűzfészekhez, ahol közvetlen közelről fényképezte a lángokkal vívott ádáz küzdelmet. A tűzvizsgáló elsődleges megállapítása szerint gyújtogatás okozta az erdőtüzet, a rendőrség vizsgálatot indított a körülmények tisztázására.

Mint arról már tegnap beszámoltunk, tanyákat veszélyeztettek a lángok Kelebia mellett, ahol négyes kiemelt fokozatú erdőtűz tombolt. Kiskunhalasról, Kiskőrösről, Szegedről és Bajáról érkeztek egységek, hogy megfékezzék a lángokat. A tűzoltók mellett bekapcsolódtak a tűz oltásába a helyiek is, a falunapok keretében zajló focibajnokság játékosai is lapátot ragadtak.

A Kelebiai Határőrizeti Kirendeltségen szolgálatot teljesítő rendőröket is kivezényelték. Az öt hektáron pusztító lángok több tanyát is veszélyeztettek. Egy tanya melletti farakás és egy melléképület is leégett, a lakók két gázpalackot menekítettek ki az épületből. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár több millió forintra tehető. Az erdőtüzet sikerült megfékezni, az utómunkálatokkal késő estére végeztek a tűzoltók.

A tűzvizsgáló megállapítása alapján a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság a körülmények tisztázása végett, rongálás bűntettében rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen – közölte Nyíkos Tamás főhadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Halasmédia Online információ
Fotók: Pozsgai Ákos

{phocagallery view=category|categoryid=70|limitstart=0|limitcount=0}