A III. Sóstó Gulyásfesztiválra készülnek
Archívum

A III. Sóstó Gulyásfesztiválra készülnek

Javában folynak a bő másfél évszázadot megélő Sóstó Csárda húsvéti programjai, most éppen a nagypénteki halászléfőzéssel és folytatódnak az április 1-i programokkal, de a csárda vezetése félszemmel már április 13-ra, a III. Sóstó Gulyásfesztiválra fókuszál. Az évek óta nagy tömeget vonzó gasztro-kulturális eseményt ezúttal is nagy érdeklődés övezi, amely érthető a színes, magyaros töltetű, látványos rendezvények sora és a gulyásfőző baráti társaságok - várhatóan izgalmas - versengése miatt.

Herczeg Nóra ügyvezető szerint: „A jón ne változtass, de ha tudod, fűszerezd újdonsággal! Erre törekszünk rendezőtársaimmal. Bár a népszerűsítést még csak most kezdtük, már is tucatnyi jelentkező csapatunk van. A háromfős társaságok regisztrációja tapasztalataink szerint a rendezvény közeledtével rohamosan bővül. A nevezési díjon nem változtattunk, viszont jóval többet adunk érte. Klikk a 2011-es képekhez!

A társrendező KB Autoteam Kft. csapatával együtt és a többi támogatónk segítségével, elégedett résztvevői arcokat szeretnénk látni a fesztivál végén! Minden benevezett csapat oklevéldíjazásban részesül, a csapattagok erre az alkalomra készített pólót kapnak, továbbá egy 3 kilós Lipóti paraszt kenyeret, óriás sós perecet, rétest, egy üveg Koch bort és egy tekercs papír kéztörlőt. Az első három helyezett két kategóriában, összesen 210 000 Ft pénzjutalomban, oklevél, kis bogrács és fakanál díjazást tudhat majd magáénak. Katt a hivatalos kiíráshoz!

A külön díjak számos érdekességet jutalmaznak, amit részben előre leírtunk a kiírásban, részben a kreatív közönségünk egyéb megnyilvánulásai alapján a helyszínen döntünk majd el. A zsűri elnöke Sós Dezső és ötfős ítésztársasága garancia az objektív bíráskodásra.”

Takács József (Pumi) ügyvezető, az egyéb programokról beszélt a Halasmédiának. „Gulyás József, a fiatalon, tragikus hirtelenséggel elhunyt, legújabb kori alapítónk emléke előtt leginkább a csárda hangulathoz illő programokkal tiszteleghetünk. A családokat, a magyaros hangulatú főzési kultúra népszerűsítésével lepjük meg, amiben nagyon sokan segítenek. Klikk a 2012-es képekhez!

A kétféle gulyásfőző verseny délelőtti izgalmait oldják közreműködőink, többek között a Pásztortűz Egyesület, a Kiskunhalasi Lovasbandérium, a Halas Táncegyüttes, a Szilaj citerások, a Fun Dance és Miskei István. Ingyenes programjaink a családokra koncentrálnak, így a légvár, a biohinta, az állatsimogató, a kézműves foglalkozás, a tanya makett, a lovaglás és a mini póni kocsikázás. A főzéshez és a mulatsághoz a hangulatot ezúttal a disznóvágásról jól ismert, vajdasági Mák Attila és zenekara biztosítja.

Akik pedig nem versenyeznek, azoknak a 2000 literes gigaüstben készült, klasszikus gulyáslevesünket ajánlom – akár elvitelre is – a tájborok büféjével, palacsintával, lángossal, kürtőskaláccsal kiegészítve. Április13-án, szombaton, már kora reggeltől várjuk versenyzőinket és vendégeinket a Sóstó Csárda parkjában.” – mondta az ügyvezető.

Kép-szöveg: Kovács Iván