Halasi ízőrzők nyomában

Kiskunhalason forgatott az Ízőrzők című műsor. A DunaTv-n látható gasztroadás szándéka, hogy a helyi ízek, különlegességek mellett bemutassa az adott települést, látnivalóit, értékeit, megkülönböztető figyelmet szentelve a hagyományápoló civil csoportok munkájának. A Pásztortűz Egyesület meghívására érkezett forgatócsoport hat étel elkészítésének folyamatait rögzítette.

Halasi savanyúmáj, körömpörkölt, sűrűtarhonya, halasi húsleves, gombócleves sonkalével és rakott tészta volt a "helyi menüsor". Az Ízőrzők már közel 80 településen, 400 ételről forgattak, és ismétlésre nincs lehetőség. Így talán, a helyiek hiányolhatnak majd néhány pásztor- vagy tésztaételt, de ezek ebből az okból nem kerülhettek bele a műsorba. A halasi
népzenei életet az idén 39 éves Szilaj Citerazenekar képviselte, akik remek muzsikát adtak a Sóstó partján a felvétel kedvéért.

A jellegzetes helyi borokat a Szőke Sándor borász mutatta be. A televíziósokat Kiskunhalason Végső István történész kalauzolta. A fontos és jellegzetes épületek, emlékművek, halasikumok mellett a természeti környezet bemutatása sem maradt el! A halasi felvételek októberben, egyik vasárnap délelőtt lesznek láthatóak a DunaTV műsorán.

Söveg-fotó: Végső István

{phocagallery view=category|categoryid=86|limitstart=0|limitcount=0}