(►) Halason nyílt meg az ország első Vállalkozásfejlesztési Központja
Közélet

(►) Halason nyílt meg az ország első Vállalkozásfejlesztési Központja

Pénteken délelőtt, ünnepélyes keretek között adták át a Nagy Szeder István utcában található Vállalkozásfejlesztési Központot. Az új létesítmény célja, hogy a roma, hátrányos helyzetű vállalkozókat ellássák hasznos tanácsokkal, képzést biztosítsanak számukra és felkészítsék őket a különféle pályázati lehetőségekre.

- Kifejezetten a roma vállalkozásokra összpontosítunk. Nem csak a napi adminisztrációban segítjük őket, hanem a pályázatok figyelésében, megírásában is támogatjuk a hozzánk fordulókat. Központunk a mai naptól a vállalkozók számára nyitott, minden nap lehet hozzánk jönni. Sőt, kicsit meg is fordítottuk a dolgot, hiszen mi magunk kerestünk meg azokat a vállalkozókat, akikről információnk van, akik a látókörünkben vannak – fejtette ki Szűcs Csaba alpolgármester, a helyszínen.

Az eseményen jelen volt Nagy Márton nemzetgazdaságért felelős miniszter, aki arról beszélt, milyen fontos lenne, hogy minél több roma vállalkozó ellátogasson az új központba.

- Nagyon fontos a cigány vállalkozók felzárkózása, és az, hogy ők is belemerjenek vágni ebbe a kérdésbe. Megígérhetem önöknek, hogy nagyon oda fogok figyelni erre a kérdésre. Szeretném, ha több ötlet, több vállalkozás megjelenne a következő időszakban, ebben az épületben – mondta a miniszter.

Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos arról beszélt, hogy egy több, mint tízéves álma valósult meg azzal, hogy ma átadhatták a Vállalkozásfejlesztési Központot. Kifejtette, milyen nagy jelentősége lehet hosszútávon az itt folyó tevékenységnek.

Bányai Gábor kormánybiztos, országgyűlési képviselő is sok sikert kívánt a központ működéséhez.

- Nagyon bízom azoknak a munkájában, akik mostantól itt fognak dolgozni. Találják meg azokat a vállalkozásokat és vállalkozókat, akiket lehet, hogy csak biztatniuk kell, és azután bele mernek majd vágni valamilyen nagyobb volumenű dologba. Aki tudja, hogy ide kell irányítani kezdő vállalkozót vagy azokat, akiknek gondjaik vannak, azok a kellő támogatást is meg tudják majd adni nekik.

Fülöp Róbert polgármester büszkén beszélt arról, hogy éppen Kiskunhalason nyílt meg az első ilyen központ.

- Mostanra el tudtunk jutni odáig, hogy aki akar és szeretne dolgozni, az tud a városunkban munkát találni. Az, hogy állás- és munkalehetőség van, nagyon fontos dolog, de legalább akkora mérföldkő, hogy ezzel a központtal a vállalkozások iránya is megnyílhat a helyi romák számára.

Az esemény ünnepélyes szalagátvágással zárult, majd minden jelenlévő megszemlélhette a Vállalkozásfejlesztési Központ különböző helyiségeit, részeit.

A témával részletesen foglalkozunk a Halas Televízió hétfőn este 19 órakor kezdődő Hírnapló című műsorában.