Ilyen a box(bajnokság)
Archívum

Ilyen a box(bajnokság)

Sikeres volt a Magyar Köztársaság ifjúsági ökölvívó bajnoksága, amelynek Kiskunhalas volt a házigazdája. Külön öröm, hogy három helyi sportoló is érmet szerzett a rangos viadalon. A színvonalról megoszlanak a szakemberi vélemények, de abban sokan egyetértettek, hogy rengeteg tehetséges ökölvívó bukkant fel a mezőnyben.

Halas jó házigazda volt és kitett magáért. A Magyar Köztársaság ifjúsági ökölvívó bajnoksága minden eddigi rekordnevezést megdöntött. Több mint félszáz egyesület küldte el sportolóit, és tíz súlycsoportban összesen 92 mérkőzés zajlott. Négy napon át figyelt ránk az ökölvívó társadalom, itt voltak neves szakemberek, Csötönyi Sándor szövetségi elnök és a korosztályos válogatott szövetségi edzője, kapitánya is. Kiskunhalas kisváros, de nagyra nőtt ezekben a napokban.

Négy versenyzőből hárman érmet szereztek és ha nem ilyen igazságtalan a bíráskodás, akkor talán most lenne országos bajnokunk is Babós Laci jóvoltából. Jó lett volna, ha még több közéleti személyiség tette volna tiszteletét a csarnokban. Jó és talán illő lett volna, ha a vasárnapi döntőkön nemcsak Halász Balázs alpolgármester és Várnai László csipke kuratóriumi elnök jelent volna meg. Vannak képviselők, akik mindig szeretik hangsúlyozni: Kiskunhalast szeretik és gyarapodását mindennél fontosabbnak tartják. Itt lett volna az alkalom, hogy ezt bizonyítsák. Meg lehetett volna nézni, hogy miként drukkol egy tisztes vállalkozó, Szabó Lajos, ha egy halasi fiú volt a ringben. Ha kellett kávét intézett, ha kellett biztatott, ha kellett reprezentált. Jó lett volna, ha a döntéshozók is tapasztalhatták volna, milyen is a sport varázsa. A politikában és a sportban sok hasonlóság van, például egyetlen pillanat alatt álmok válhatnak semmivé, egyetlen másodperc alatt ünnepelt sztárból közutálatnak örvendő valakivé lehet válni. A boksz a küzdés, a kitartás sportja. A Halasi Box Club fennállásának elmúlt 14 évében küzdött és kitartott a közéleti ringben.

Jáger Levente

{phocagallery view=category|categoryid=227|limitstart=0|limitcount=0}