Jótékony Mikulások futottak át Halas főterén
Közélet

Jótékony Mikulások futottak át Halas főterén

Idén már hetedszer szervezte meg a Halasi Média és Kultúra Kft. a jótékonysági rendezvényét. A szervezők arra kérték a lakosságot, hogy adományaikkal segítsék a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatot, a Bernáth Lajos Kollégiumot és a Férfi Hajléktalan Szállót. Már a hét folyamán sorra érkeztek a csomagok a Közösségek Házába. Ma kora délelőtt zenés bemelegítéssel vette kezdetét az esemény.

A jótékonysági futás résztvevői a kérésnek megfelelően vidám öltözetben érkeztek a Közösségek Háza udvarára, a gyülekezőre. A Mikulások, rénszarvasok, a kicsik és a nagyok mindannyian Tóth Gyöngyi majsai futó vezetésével melegítettek be a négy kilométeres távra.

A kerékpárosok, futók, a piac és a Semmelweis tér érintésével kanyarodtak a sportpálya felé, majd az 53-as főút mentén jöttek vissza a Hősök ligetéig majd a Sétáló utcai Közösségek Házáig. A szervezők forró teával, pogácsával fogadták a sportolókat.

Idén csatlakoztak a rendezvényhez a BácsKiskunUltra verseny közösségi futásának résztvevői, akik a jótékonysági futás mellett a Kiskunhalas - Fischerbócsa közötti 28,86 km hosszú szakasz lefutását is bevállalták.

A Halasmédia munkatársai az átvett ajándékokat hamarosan eljuttatják majd a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálathoz, a Bernáth Lajos Kollégiumba valamint a Férfi Hajléktalan Szállóra.

Kép: Anda Péter
Szöveg: Bakos László