Kórház - épül a torony
Archívum

Kórház - épül a torony

Nagy változáson megy át a halasi kórház ezekben a hónapokban. A munkálatokban érintett osztályokat ideiglenes helyekre költöztették, az üresen maradt emeleteken mindent szétbontottak, most pedig már az építési munkák vannak folyamatban.

A hármas szinten az egykori szülőszobák és császáros műtő helyére például az intenzív osztály kerül ide, illetve a frissen műtött betegek. Egy liftet is kap majd ez a posztoperatív részleg, azzal szállítják fel a műtőből az operációból ébredezőket, a műtétek után megfigyelést igénylőket.

A minap hatalmas darut telepítettek a kórház hotel épülete mellé. Több év szünet után folytatódik az ugynevezett torony építése, négy szintet húznak fel a mentőbejáró fölé. Így több lesz a hely az emeleteken és a jelenleginél komfortosabb körülményeket tudnak kialakítani az intézményben fekvő betegeknek.

A Semmelweis kórház struktúraváltását több mint 2,8 milliárd forinttal támogatja az Európai Unió és az Európai Szociális Alap. A beruházás az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg. A munkálatok miatt ideiglenesen a mentők a Magyar utca felől tudják beszállítani a betegeket a kórházba- kaptuk a tájékoztatást Varjú József üzemeltetési igazgatótól.

Szöveg-fotó: Fehér Erika