Kórház - ma nyitott az új egynapos sebészet
Archívum

Kórház - ma nyitott az új egynapos sebészet

A hétvégén az utolsó simításokat végezték a Semmelweis Kórház kettes szintjén, az egynapos ellátás új helyén. Ma reggeltől már itt fogadják a betegeket. A régi igazgatás, vagyis az irodák helyére költözik a korábban a négyes szinten működő egynapos sebészeti ellátás.

Azt kérik, hogy akinek mára van előjegyzése, az már a kettes szintre menjen. Itt felújított, korszerű szobák és vizsgáló helyiségek fogadják a betegeket. Megújultak a tusolók és a mosdók, hőtechnikailag megfelelő, árnyékolókkal ellátott ablakok lettek beépítve, korszerű világítás, és új radiátorok vannak.

A nyári kánikulában már nem kell szenvedniük a betegeknek a hőségtől, ugyanis megoldották a hűtést, de a tűzbiztonságra is ügyeltek. Az új ajtók fél óráig ellenállnak egy esetleges tűznek – sorolta az újdonságokat Dr. Lengyel János orvosigazgató.

Az egynapos sebészetet az intenzív osztály átadása követi majd és dolgoznak a hármas szinten az új szülészeti-nőgyógyászati részleg kialakításán is. Várhatóan őszre készülnek el ezekkel a fejlesztésekkel. Az úgynevezett torony kialakítása is folyamatban van. Az építmény már elérte a beruházásba betervezett magasságot és a szerelési munkák kezdődnek.

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a kórházi struktúraváltáshoz több mint 2,8 milliárdos támogatás kedvezményezettje. A beruházás az Európai Unió támogatásával az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg.

Szöveg-fotó. Fehér Erika