Majsán karambolozott az embercsempész, majd elhagyta a helyszínt
Sziréna

Majsán karambolozott az embercsempész, majd elhagyta a helyszínt

Nemzetközi „találkozó” volt kedden kora reggel Kiskunmajsán. Egy holland rendszámú kisbuszban, amelyet egy brazil férfi vezetett,  24 szír migráns utazott, amikor két magyar rendszámú autóval ütközött. Az embercsempész megállás nélkül továbbhajtott a járművel, ám egy szemtanú megjegyezte a rendszámot, így néhány perccel később feltartóztatták a rendőrök.

Balesetről érkezett bejelentés  a rendőrségre kedden kora reggel. Egy holland rendszámú furgon Kiskunmajsa külterületén anyagi káros balesetet okozott, majd elhajtott a helyszínről. A szemfüles tanúk feljegyezték a jármű rendszámát, amelyet néhány kilométerrel távolabb  a járőrök intézkedés alá vontak. Egy 33 éves brazil férfi vezette a járművet, amelynek rakterében a rendőrök 24 külföldit találtak. A csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A gyanú szerint a kéttucat határsértőnek a sofőr segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, így őt elfogták és előállították. Ellene a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak. A dél-amerikai gyanúsítottat kihallgatását követően őrizetbe veszik, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására. Az egyenruhások vizsgálják a Kiskunmajsán történt – anyagi kárral járó – baleset körülményeit is. A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotók:police.hu