Őszi aprók tánca
Kultúra

Őszi aprók tánca

A Pásztortűz Egyesület és a Fészekrakó Egyesület szervezte meg az Őszi aprók tánca rendezvényt a Martonosi Pál Városi Könyvtárban múlt szombaton. Az esemény jó hangulatú néptánccal, énekkel és népi játékokkal telt - tájékoztatta szerkesztőségünket Végső Istrán a Pásztortűz Egyesület elnöke.

„Ha én cica volnék, Száz egeret fognék; De én cica nem vagyok, Egeret se foghatok” – szól az ismert magyar népdal. A Pásztortűz Egyesület és a Fészekrakó Egyesület szervezésében, szeptember 24-én, a városi könyvtárban jöttek szép számmal a kiskunhalasi aprók táncára a családok.

A gyermekeknek és szüleiknek kitűnő lehetőség volt ez a szombat délután. Néptánccal, énekkel és népi játékkal telt az esemény. Fehérváry Lilla tanítása mellett táncoltak az apróságok. A muzsikát a Sózó József vezetésével a Kiskunhalasi Népdalkör adta. Az őszi néphagyományok domináltak a népdaltanulásnál, a kézműveskedésnél és a játéknál. Hangszersimogató is volt, ahol a citerával ismerkedtek a gyerekek.

A Pásztortűz Egyesület továbbra is szeretettel várja azokat a játszani, táncolni, énekelni vágyó gyerekeket és szüleiket, akik szeretnének megismerkedni a népi kultúrával – mondta Végső István elnök.

Fotó: Pásztortűz Egyesület