Forró leves hideg napokra
Receptek

Forró leves hideg napokra

Egyelőre úgy tűnik, nem nagyon akar tavaszodni. A hó időről időre visszatér, a hőmérő higanyszála sem nagyon kúszik 0 fok fölé. Ezért döntöttem úgy, hogy a hideg ellen egy forró levessel szállok harcba. Tartalmas, gazdag ízvilágú levest kellett hát választanom. Erre a célra nem is találhattam volna jobb jelöltet a csirkeragulevesnél. Citromos-tárkonyos jellege miatt az ínyenc családtagok is előszeretettel fogják fogyasztani.
A hazai ízek kedvelőinek #4
Receptek

A hazai ízek kedvelőinek #4

A héten befejezem februári, hagyományos magyar ízeket bemutató minisorozatom. Találtam egy süteményt, melyről azt olvastam, hogy régóta ismert, igazi hazai édesség. Bevallom, eddig még nem találkoztam vele. Most azonban elkészítettem, s látva családtagjaim arcát, eldöntöttem, ezentúl gyakran visszatérő „vendég” lesz a vasárnapi asztalon. Gyorsan készül, szinte csak bedobunk mindent a tepsibe, a végeredmény mégis egy káprázatos finomság lesz.
A hazai ízek kedvelőinek #3
Receptek

A hazai ízek kedvelőinek #3

Februárban a hazai ízeket kutatjuk fel sorozatunkban. Most, a hónap harmadik hetében egy vegetáriánus ételt ajánlok kedves Olvasóim figyelmébe. A lecsó könnyed, közkedvelt és persze magyar étel. De vajon hogyan készíthető belőle egy rakott étel? E heti ajánlatomból erre a kérdésre kaphatnak választ az érdeklődők.
A hazai ízek kedvelőinek #2
Receptek

A hazai ízek kedvelőinek #2

Folytatjuk az egy hete megkezdett magyaros jellegű menüsort. Ennek mostani darabja egy tartalmas főétel, melyben hangsúlyos szerepet kap a füstölt kolbász karakteres íze. Diétázóknak kevésbé, a hasukat kényeztetni szerető Olvasóinknak annál inkább ajánljuk ezt a hazai alapanyagokból készített finomságot.
A hazai ízek kedvelőinek
Receptek

A hazai ízek kedvelőinek

Februárban igazi magyaros hónapot tartunk receptrovatunkban. Hazai alapanyagokból, házias ötletekkel készítem majd el a finom és persze hagyományos ételeket. Szokásommal ellentétben, az elkövetkező hetekben valóban az eredeti recepteket felhasználva, minden extra variálás nélkül készülnek majd el a tányérravalók. Elsőként egy tartalmas levessel nyitom a sort.
Krémes gyönyörök
Receptek

Krémes gyönyörök

Mese a népszerű süteményről (igaz történet alapján). A háziasszony kísérletezget a konyhában, milyen édességgel is lepje meg családját a vasárnapi ebéd után. Eszébe jut egy gyümölcsös sütemény, amit kicsit felturbózva elkészít. A család megkóstolja, és az asztal körül ülők egyszerre felkiáltanak: JÖHET MÉG EGY SZELET! Ha Ön is át szeretné élni ezt a jóleső érzést, kedves Olvasóm, nem kell mást tennie, mint elkészíteni e heti finomságunkat.
Kívül-belül zöldség
Receptek

Kívül-belül zöldség

A hónap harmadik hetében egy vegetáriánus ételt választottam Olvasóimnak. A cukkíni, melyet gombás töltelékkel gazdagítunk, könnyen elnyeri majd vacsoravendégeink tetszését. Töltött cukkíni, ahogyan én szeretem.
Mi az ott, a tészta tetején?
Receptek

Mi az ott, a tészta tetején?

Tisztában vagyok vele, hogy e heti ételünk megosztja majd Olvasóimat. A „tengeri herkentyűk” nevének hallatán sokakat kiráz a hideg, ám vannak, akik nagyon rajonganak ezekért a finom falatokért. Rák, kagyló, tintahal, polip, ezek ma már bármely nagyobb áruházban megvásárolhatók fagyasztott formában. Ha különlegességgel szeretnénk meglepni vacsoravendégeinket, itt egy tuti tipp!
Ropogós előétel
Receptek

Ropogós előétel

B.U.É.K. minden kedves háziasszonynak! Túl vagyunk az ünnepeken, bízom benne, hogy Olvasóimnak is sikerült elkápráztatniuk családtagjaikat, vendégeiket. Ilyenkor, a nagy evések után jól esik egy kicsit „visszafogni magunkat”. 2011 első receptje egy könnyed, ropogós reggeli finomság, amit akár előételként is felszolgálhatunk vendégeinknek.